Україна - віце-чемпіон світу з шахів

20:00 | 28 апреля 2015

На командних чемпіонатах світу з шахів, які щойно завершилися, чоловіча збірна команда України посіла друге місце.

Наші чоловіки у вірменському Цахкадзорі вели напружену боротьбу з командою Китаю за першість на цьому чемпіонаті. Починаючи з третього туру, обидві команди йшли нарівні. Нічия між ними в 7-му турі зберегла цей паритет і величезну різницю на змаганнях такого рівня в 4 очки від найближчих переслідувачів на такій короткій дистанції. Але прикра мінімальна поразка в передостанньому 8-му турі від команди США, що виступала на цьому змаганні далеко не в найсильнішому складі, й одночасний виграш китайської команди у кубинців перекреслили наші надії на золото.

Щоправда, досягнутий до цього розрив з переслідувачами дозволив українській команді в останньому турі зафіксувати на всіх дошках з командою Угорщини швидкі нічиї та почесне друге місце з результатом 12 очок. До цього слід додати перше місце Василя Іванчука на другій дошці (5 очок з 8), на якій він грав у Цахкадзорі. А команда Китаю, вигравши і в останньому турі, і набравши 15 очок, додала до свого титулу олімпійських чемпіонів звання командного чемпіона світу. Третє місце з 11 очками посіла команда Вірменії, а постійний рейтинг-фаворит чоловічих командних змагань команда Росії з 10 очками виявилася четвертою, випередивши команду США, що набрала також 10 очок, за додатковим показником.

Наші щирі вітання срібним призерам командного чемпіонату світу 2015 року з шахів Руслану Пономарьову, Василю Іванчуку, Павлу Ельянову, Юрію Криворучко, Олександру Моїсеєнко, старшому тренеру команди Олександру Сулипі.

Источник