Волейбол пляжний: фінал чемпіонату України 2014

13:10 | 28 августа 2014

Завтра розпочинається фінальний тур чемпіонату України з волейболу пляжного серед чоловічих та жіночих команд. З п"ятниці по неділю провідні українські команди визначатимуть володаря титулу чемпіона України 2014 року.

 

У Харків повертається великий пляжний волейбол і відразу топ-подія - глядачі зможуть стати свідками кульмінації боротьби за нагороди цього сезону в Україні. На піщаних кортах парку культури та відпочинку ім. Горького з 29 по 31 серпня пройдуть головні матчі чемпіонату України 2014 року.

Коротко згадаємо про головних претендентів на нагороди. У жінок неймовірне повернення в чемпіонат здійснили добре знані спортсменки Ксенія Чекмарьова та Валентина Давідова (Змієвська). Ця пара здобула перемогу не лише в останніх двох турах чемпіонату, а виграла Кубок України 2014. Основну конкуренцію їм складатимуть киянки Діана Муленко / Інна Махно та сумчанки Єлизавета Суліма / Дарія Удовенко, які сьогодні знаходяться вище в національному рейтингу за рахунок міжнародних стартів. Муленко / Махно вийшли в цьому сезоні на досить високий рівень, про що свідчать дві нагороди здобуті на турах чемпіонату EEVZA. Досить вдало на міжнародній арені виступають й Суліма / Удовенко, збагативши свій досвід участю в чемпіонатах Світу до U-23, U-21, U-19, турах EEVZA та чемпіонату Європи. Не варто також достроково скидати з рахунків такі амбіційні команди як Наталія Шумейко / Анна Косяк та Валентина Грицюк / Олена Басанова.

В чоловіків боротьба за нагороди передбачається не менш напружена. Дві перемогти на турах чемпіонату України цьогоріч вдалось Ярославу Гордєєву та Владиславу Ємельянчику, а до давши до цього їхній чималий досвід виступів на європейських турнірів цьогоріч, отримуємо команду, котра буде одним з головних претендентів на чемпіонство. Проте неймовірний виступ на 3 турі, а особливо здобуття Кубку України, підняв одеську команду Сергій Сергійєнко / Олександр Лисяний до числа фаворитів фінального туру. Наступними, кого особливо варто відмітити, є молодий колектив в складі Іллі Ковальова та Олега Плотницького. Їхні здобутки на світовій арені, а також амбіційність та жага до перемог можуть стати головними чинниками сенсаційних результатів. Однозначно передчасно не складають зброї такі перевірені часом спортсмени як Микола Бабіч / Костянтин Медяник, Сергій Попов / Олексій Денін, Максим Булатецький / Роман Романенко, Антон Артемчук / Андрій Левченко.

Отже, в цьому році, як ніколи раніше, складно зробити прогноз до початку фіналу чемпіонату України. Тим самим й цікавішими будуть події на кортах на які ми Вас запрошуємо на уікенд до Харкова.

За результатами Кубку України 2014 Ви можете стежити у відповідному розділі нашого сайту.

Більше новин:

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник