ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ (Жінки). Нідерландський «бліц-криг»

10:05 | 20 августа 2021
ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ (Жінки). ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ (Жінки).  Нідерландський «бліц-криг»

На старті турніру українська збірна зазнала поразки від потужної команди «помаранчевих» 

 

Волею жеребу, розпочинати свої виступи на Євроволей-2021 підопічним Володимира Орлова випало у протистояннях з двома беззаперечними фаворитами групи – Нідерландами й Туреччиною. Тому, насправді, у матчах з ними на перших план виходить не рахунок, а якість гри наших дівчат. І в дуелі з «помаранчевими», на жаль, претензій до неї назбиралося достатньо. Втім, періодично виникали і такі моменти, коли дії українок відзначалися позитивною продуктивністю…

 

ГРУПА D. Матч №1

 

НІДЕРЛАНДИ – УКРАЇНА – 3:0 (25:17, 25:12, 25:22)

 

Нідерланди: Бюйс (набрала 6 очок), Тіммерман (12), Дамбрінк (8), Даалдероп (14), Лохуйс (11), Бонгардс (3); Шут (л), Дійкема,Плак (1), Гротхус. Тренер – Авітал СЕЛІНГЕР.

 

Україна: Трушкіна (1), Скрипак (4), Кодола (2), Мелюшкіна (2), Рихлюк (17), Анісова (3); Нємцева (л), Бойко (8), Харчинська (2), Великоконь, Дудник (1), Мазенко (1). Тренер – Володимир ОРЛОВ.

 

Кращі гравці (за версією ФВУ): Тіммерман – Рихлюк.

 

Користуючись статусом безумовного фаворита, збірна Нідерландів почала втілювати його у життя буквально зі старту поєдинку. Причому, у стилі максимально агресивному й безжалісному. Елін Тіммерман серією потужних подач дивовижно легко вибила наших дівчат з прийому – 8:1, а надалі за справу взялася Ніка Даалдероп, чиї блискавичні «перші темпи» прошивали блоки українок наче ніж крізь масло.

 

Друга партія – аналогічний нідерландський «бліц-криг». Тіммерман знову відзначилася напрочуд розважливими подачами – 8:2, а на допомогу Даалдероп прийшли Еллєс Дамбрінк та Жюльєт Лохуйс. Хоч як прикро, але український блок не встигав за ними аж ніяк. Натомість, волейболістки Нідерландів під сіткою діяли значно надійніше.

 

Щоправда, «вбитими» психологічно підопічні Володимира Орлова не виглядали. Вони справно шукали свої шанси, і в третьому сеті, коли суперниці дещо збавили обертів, спромоглися заграти з ними цілком на рівних. Поява на майданчику Юлії Бойко виявилася напрочуд корисною і, до речі, дозволила на повну розчохлити свою «гармату» Олесі Рихлюк. Досвідченіша діагональна прицільно «вистрілювала» і з другої, і з четвертої зони, змусивши наставника опоненток Авітала Селінгера вдатися до термінових тайм-аутів. Ті, на жаль, мали позитивний ефект, бо після 7:8 Тіммерман і компанія знову вирвалися вперед – 18:12.

 

Останній же шанс загострити інтригу індивідуальною креативністю подарували та ж Рихлюк і Ольга Скрипак. Протягом двох хвилин вони спромоглися відіграти чотири пункти – 18:20. Однак серія колективних помилок, яких, на превеликий жаль, в діях українських спортсменок у цьому матчі вистачало, звела все нанівець…

 

Таким чином, свій виступ на чемпіонаті Європі збірна Україна розпочала на мінорній ноті. І сьогоднішній поєдинок із грізною Туреччиною (його пряму трансляцію дивіться на телеканалі та сайті Xsport о 20.30!) нічого доброго їй також не віщує. Натомість у заключних матчах групи поборотися за одну з путівок до раунду плей-офф українські спортсменки просто зобов’язані.

 

ОТЖЕ, ВБОЛІВАЙМО ЗА НАШИХ ДІВЧАТ РАЗОМ!

 

Пресслужба ГО ФВУ

Источник