Волейбол пляжний: юнацькі Оліміпійські ігри

13:25 | 17 августа 2014

16 серпня відбулась церемонія відкриття, яка ознаменувала старт ІІ юнацьких Олімпійських ігор, які до 28 проходитимуть в м. Нанкін, Китай. Серед видів спорту вперше представлений волейбол пляжний, до якого й буде прикута наша увага.

Востаннє на Олімпійських іграх український волейбол був представлений 1994 року в Атланті, де приймала участь жіноча збірна. І ось, після 20-річної перерви Ілля Ковальов та Олег Плотницький напишуть нову сторінку в історії українського волейболу. Право представляти Україну на юнацьких Олімпійських іграх Ілля та Олег здобули після перемоги в Континентальному Кубку CEV, за результатами якого потрібно було визначити 6 команд від Європи.

З 17 по 27 серпня на кортах олімпійського Нанкіна буде відбуватись турнір з волейболу пляжного. Загалом в Олімпійському турнірі будуть приймати участь 36 команд юнаків та 36 команд дівчат. Відповідно до регламенту на першому етапі команди розподілені на 6 груп по 6 команд. За результатами групового етапу, кращі 4 команди продовжать боротьбу за медалі в плей-офф.

Українці потрапили до групи "D", в котрій разом з ними будуть виступати "пляжники" з Таїланду, Аргентини, Сьєрра-Леоне, Канади та Сан-Томе і Прінсіпі.

Прес-служба ФВУ.

Источник