Олександр СТАЦЕНКО: «Кожен спортсмен повинен робити все, щоб підніматися над своїм колишнім рівнем»

17:10 | 15 августа 2014

Одним з найцікавішbх трансферів міжсезоння став перехід до харківського «Локомотиву» гравця збірної України Олександра СТАЦЕНКА, який став кращим снайпером другого раунду відбіркового турнірі чемпіонату Європи-2015. Волейболіст, котрий останні два сезони відіграв в «Динамо» (Ленінградська область) у вищій лізі чемпіонату Росії, розповів про те, як склався перехід, про перші враження від колективу, та й не тільки.

 

- Олександре, як прийшло рішення повернутися?

- Я прийняв пропозицію поїхати в травні на ігри в складі збірної. Давно не грав уже в рідних стінах - чотири роки. І вирішив, що цього року саме час повернутися.

- Як проходить адаптація в команді?

- Без проблем. Всі хлопці знають один одного вже давно. Так що прийняли відмінно. Як сім"я, вже.

- За «Локомотивом» стежили, коли виступали в Росії?

- Так, звичайно, я цікавлюся волейболом в цілому, і як кожен поважаючий себе гравець стежив за виступами своєї колишньої команди. Отже і, коли грав в Росії, дивився за «Локомотивом».

- Чи вважаєте ви, що відмова від участі в чемпіонаті Росії, це мінус для команди?

- Так, можливість награватися в найсильнішому клубному чемпіонаті світу допомагає команді ставати значно сильніше і допомагає робити кроки вперед в єврокубках. Але така на сьогодні склалася політична ситуація. Втім, я сподіваюся, що через якийсь час, може, кілька років, все владнається.

- Як пройшли перші збори в Миргороді та Южному? Було важко?

- Збори пройшли чудово. Всі хлопці сумлінно тренувалися. Не було зайвого емоційного напруження. Набирали форму. На щастя все пройшло без травм. Організація, як завжди в «Локомотиві», була на дуже високому рівні.

- На новій для вас базі в Южному, як пройшов збір?

- У Южному створена прекрасна база для розвитку спорту, включаючи і волейбол. Там прекрасний сучасний спорткомплекс. Збори пройшли в робочому графіку. Ми всі набрали хорошу форму.

- Які завдання ставить перед собою харківський «Локомотив»?

- Як зазвичай-максимальні! Перемагати скрізь, де граємо. Особливо хотілося б добре виступити в нинішньому єврокубку. Колектив у нас зараз підібрався дуже хороший, так що, сподіваюся, вдалий виступ в Кубку ЄКВ нам цілком під силу.

- Олександре, Ви за останні кілька років пройшли різні високі волейбольні рівні. Як Ви вважаєте, за рахунок чого міг би піднятися рівень чемпіонату України?

- Перш за все-за рахунок посилення конкуренції. На жаль, з цим в українському чемпіонаті поки є великі проблеми. Як мені бачитися, один з виходів - це зростання індивідуальної майстерності гравців. Кожен спортсмен повинен робити все, щоб підніматися над своїм колишнім рівнем, рости саме як гравець.

- У зв"язку з цим наступне питання: чи не прикро, що перший суперник по єврокубках - команда з України?

- На кожного суперника треба налаштовуватися, і ставитися до нього з повагою - навіть якщо це і добре відомий суперник. Хоча я вважаю, що є великий плюс в тому, що наші шанси вийти в наступний раунд досить великі. Але все покаже гра.

- За відпустку і два підготовчих збору вже скучили по волейболу? І чи вдалося відновитися?

- Так, минулий сезон був для мене дуже важким в плані навантажень. І чемпіонат Росії, і збірна... Але вже набираю форму, сподіваюся, що ще днів п"ятнадцять і прийду в повний бойовий порядок.

- І, які відчуття від повернення в Харків?

- Прекрасні! Для мене це друге рідне місто! З ним в моєму житті пов"язано багато років. Тут у мене багато друзів. І, дуже сподіваюся, що я зможу принести користь «Локомотиву».

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник