Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ, Ілля КОВАЛЬОВ: «Португальське «срібло» додало нам впевненості»

13:55 | 12 августа 2014

Офіційний сайт ФВУ вже повідомляв про вдалий виступ пари Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ - Ілля КОВАЛЬОВ на чемпіонаті Світу з пляжного волейболу (U-19), який відбувався у Португалії. Нагадаємо, що вони завоювали там срібні нагороди. Втім, календар напрочуд щільний, і вже в п’ятницю в Одесі на Кубку України, прес-служба ФВУ мала змогу вживу поспілкуватися з хлопцями про події, які відбувалися біля найзахіднішої точки Європи.

 

- Хлопці, як оцінили своє досягнення? Це було несподівано для вас?

Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ: - Ні, не можу так сказати, адже ми націлювались на медалі. До цього у нас з Іллею був маленький досвід виступу на чемпіонаті світу для спортсменів віком до 21 року, де ми потрапили до «дев’ятки» сильніших. Тут розраховували на більш високий результат, і впоралися зі свою задачею. Ну а те, що програли бразильцям, то напевно зарано нам ще вигравати, не так довго ми ще граємо разом.

Ілля КОВАЛЬОВ: - На чемпіонаті світу мені все сподобалося, і результат в тому числі. Не виграли фінал? Значить, ще неготові. Ми разом граємо тільки три тижня, тому ще не знаємо добре один одного.

 

ШЛЯХ ДО ФІНАЛУ

- Недосить вдало зіграли в групі – дві перемоги в п’яти матчах…

О.П.: - Ну в групі у нас щось не виходить, можливо, питання настрою. До того ж помилок було чимало. Але на плей-офф настроїлися добре і отримали результат.

- Ілля, наскільки позначився на результаті той факт, що ви невеликий час граєте разом з Олегом?

- Так, це позначилося на результаті, адже зіграність має велике значення.

- Результат групового турніру не вдарив по настрою?

О.П.:  - Ні, адже задачу виходу в плей-офф ми виконали. З якого місця, не має значення. Тим більше, що сітка, яку ми отримали була навіть легше, ніж, якщо б ми вийшли з третього місця.

- Ілля, який матч на шляху до фіналу був найважчим?

- Мабуть що, з німцями, з якими сперечалися в 1/8 фіналу. Був сильний дощ. Але у нас краще пішла гра, ніж в добру погоду. Зібралися, показали свою гру, припустили небагато помилок.

О.П.: - На шляху до фіналу ще запам’яталася матч з доволі високими голландськими волейболістами, з якими ми билися за потрапляння у вирішальну сутичку. Вони були менш рухливі, ніж ми, і знов таки, ми менше помилялися. Можу відзначити, що в першій вісімці всі команди були приблизно рівні за силами.є

 

ВИРІШАЛЬНИЙ МАТЧ

- Виходячи на фінал, сильно хвилювалися?

- Ні, адже ми вже завоювали медалі. Грали спокійно, розкуто.

- Як охарактеризуєте своїх суперників по фіналу – бразильців?

І.К.: - Добра, технічна пара. Вони не можуть похвалитися великим досвідом, але досить таки зіграні. Тут можу сказати, що ми припустилися більшої кількості невимушених помилок.

- Як розвивалася боротьба у вирішальній партії?

- Ми погано розпочали – 0:4 – ніяк не могли знятися, і надалі надолужити прогаяне вже не зуміли, відрив так і залишився на чотириочковій позначці. Але не засмутилися, адже ми піднялися на п’єдесталі пошани чемпіонату Світу.

- Якою була атмосфера фінального матчу?

- Відчувалося, що більше вболівають за бразильців, нас підтримували лише наші дівчатка-волейболістки та ще якійсь чоловік, який був з прапором України.

 

ПОДАЛЬШІ ПЛАНИ

- Ілля, ви продовжите виступати серед дорослих із Сергієм Поповим…

- Так, і в фіналі чемпіонату України гратиму саме в парі з ним, і в подальшому – також. Разом з Олегом гратимемо в цьому Кубку України, а потім на юнацьких Олімпійських іграх в Нанкіні.

О.П.: - Я зазвичай, останні три роки, граю з Дмитром Канаєвим, який теж з Харкова, але на весняних зборах в Туреччині він отримав травму, і нас з Іллею з’єднали в одну пару. Поки цей сезон дограємо разом, а там буде видно.

- В класичний волейбол теж граєте?

- Так, завершимо пляжний волейбол та перейдемо до залу. Я знаходжуся в системі харківського «Локомотиву». Мені сказали, що дадуть випробувальний термін, щоб я показав себе з кращого боку, тож мою шанс потрапити в першу команду. Це залежить від мене.

І.К.: - Я в минулому сезоні грав у Вінниці. До цього спеціалізувався на пляжному волейболі. Взагалі, вважаю на піску є більше шансів чогось досягти на міжнародному рівні.

О.П.: - Зараз поки що всі думки про пляжний волейбол, адже вже в середин серпня ми гратимемо в юнацьких Олімпійських іграх в Нанкіні. Суперників знаємо – бачили на чемпіонаті світу, всі – достойні, але ми після завоювання срібних медалей теж відчули впевненість у своїх силах.

- Ілля, ви з Олегом поступаєтеся досвідом та віком багатьом учасникам одеського Кубку України. Не боїтеся, що вас тут, так би мовити, поб’ють?

- Поб’ють так поб’ють. У нас тут немає задачі перемагати, для нас – це відмінний досвід. Якщо й поб’ють, це тільки на користь. Краще знатимемо, над чим треба працювати. Але в досягненні успіху все залежить від нас.

 

Прес-служба: після підготовки даного матеріалу вже стали відомі результати Кубку України, які підтвердили той факт, що срібло на світовій першості додало впевненості цій команді - Олег та Ілля стали срібними призерами Кубку України 2014 року. Вже в понеділок, після повернення з Одеси, в складі української делегації вони вирушили до Китаю для участі в ІІ юнацьких Олімпійських іграх, що пройдуть з 13 по 28 серпня в м. Нанкі. Турнір з волейболу пляжного буде відбуватись з 17 по 27 серпня.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник