Волейбол пляжний: Сателіт в Ліхтенштейні

08:55 | 08 августа 2014

Цього тижня в Європі розігруються нагороди на декількох турнірах. Наша увага прикута до Сателіту в м. Вадуц, Ліхтенштейн.

 

Жіноча команда в складі Діани Муленко та Інни Махно, а також чоловіча - Ярослав Гордєєв / Владислав Ємельянчик вирушили до цієї альпійської країни за черговими здобутками.

Обидві команди розпочинали турнір з кваліфікаційного етапу. Завдяки високому рейтингу, вони потрапили відразу до другого раунду етапу, відповідно для виходу до основної сітки потрібно було здобути перемогу лише в одному матчі.  Проте жодній з наших команд цього зробити не вдалося: Муленко / Махно поступились італійкам Benazzi-Toti 1-2 (17-21, 21-15, 11-15), а Гордєєв / Ємельянчик команді Словаччини Hukel-Horvath 1-2 (21-19, 15-21, 10-15).

Але без українців Сателіт не залишився, продовжують працювати на ньому наші судді Андрій Ямбуренко та Ірина Ходосовська. Справа в тому, що під час проведення цього турніру в Ліхтенштейні вже декілька років поспіль FIVB спільно з CEV проводить міжнародний семінар для суддів. Семінар триває 8 днів і після вдалого складання теоретичних та практичних іспитів є можливість стати кандидатами в судді міжнародної категорії. Загалом приймають участь в семінарі 17 арбітрів з 11 країн. Варто відзначити, що за весь час розвитку пляжного волейболу в Україні, вперше наші судді беруть участь в міжнародному семінарі.

Тож побажаємо успіхів Андрію та Ірині і сподіваємось, що в вже в найближчий час окрім українських спортсменів на міжнародних турнірах будуть приймати участь й наші судді.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник