Валерій ПЯСКОВСЬКИЙ: «Від таких пропозицій не відмовляються»

13:10 | 30 июля 2014

35-річний український фахівець Валерій Пясковський, який пропрацював два роки наставником сумського «Хімпрому-2-СумДУ», очолив волейбольну команду російської вищої ліги Б «Університет» (Нижньовартовськ) – фарм-клуб команди Суперліги «Югра-Самотлор».

 

- Пропозицію про роботу у волейбольному клубі «Самотлор» я отримав не так давно, 8 липня. Довго не роздумував. Буквально наступного дня відповів згодою, - розповів Пясковський офіційному сайту свого нового клубу. - Від таких пропозицій не відмовляються. «Самотлор» - клуб з багатою історією і великою вагою в російському волейболі. Багато українських волейболісти виступали за Нижньовартовськ. Всі вони відзначали, дуже добре ставлення до нашого виду спорту, і прекрасні умови, для нього створені.

- Вам, в основному, доведеться працювати з молодіжною командою...

- У Сумах, де я провів два сезони, робота будується за таким же принципом. «Хімпром» - основна команда, а «Хімпром-2-СумДУ» - університетська. Я орієнтуюся в специфіці своїх майбутніх обов"язків. Головне завдання молодіжної команди - підготовка кадрів для основної.

- Цікаво працювати з молоддю?

- Завжди приємно бачити, як буквально на очах гравці ростуть, додають, піднімаються на нову сходинку кар"єри і показують результат.

- Кого-небудь зі складу «Університету» знаєте?

- Спостерігав кілька відбіркових ігор до чемпіонату Європи молодіжної збірної Росії. У її складі грав Максим Новгородов. Знаю, що раніше в юніорській команді країни виступав ще один гравець - Микола Чепура, але тепер він заліковує травму... У нас буде час з усіма познайомитися і налагодити стосунки. Дізнаємося один одного - і будемо цілеспрямовано працювати.

- У попередньому чемпіонаті країни «Університет» замкнув першу десятку у вищій лізі «Б»...

- Треба прагнути до кращого. Керівництво у нас з амбіціями, хлопці, думаю, теж. Будемо працювати, старатися і рухатися вперед.

 

Головним тренером «Югри-Самотлор» також є українець, уродженець Одеси Юрій Мельничук, який свого часу грав за одеський «Політехнік» і черкаський «Азот», а потім тренував команди «Азовсталь» (Маріуполь), «Будівельник-Буковина» (Чернівці) і «Імпексагроспорт» (Черкаси). Мельничук працює в Ніжньовартовську з 2011 року, а за підсумками минулого сезону вивів команду в Суперлігу. В черкаському клубу Пясковський був капітаном команди.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту «Югра-Самотлор»

Источник