Чемпіонат Світу до 21 року: підсумки

11:55 | 30 июля 2014

В даному матеріалі ми підведемо короткі підсумки виступу українських команд на чемпіонаті Світу серед спортсменів віком до 21 року.


Виступ трьох українських команд, котрі виступали на світовій першості на Кіпрі, можна оцінити на тверду четвірку.

Варто відзначити такі моменти як вихід з кваліфікаційного етапу до основної сітки пари Ковальов / Плотницький, завдяки перемогам над непростими суперниками з Бразилії та Норвегії. До речі, завдяки недоїзду декількох команд, норвежці отримали право на вихід в основну сітку та у підсумку посіли 5 місце. Вихід з групи та до 1/8 чемпіонату Світу, ще раз засвідчує перспективність зовсім юних (обом лише по 17 років) Іллі Ковальова та Олега Плотницького. Підсумкове 9 місце на чемпіонаті Світу до 21 року - це безумовний успіх для цієї команди.

Наступним позитивним моментом - є вихід всіх українських команд до етапу плей-офф за результатами виступів в своїх групах. В цьому плану заслуговує на увагу виступ пари Бокшан / Хомин - спортсменів з найменшим досвідом міжнародних виступів серед українських команд. Особливо яскраво себе проявив у грі над сіткою, особливо при блокуванні, Микола Хомин. Завдяки цьому, неодноразово організаторами ігри цієї команди призначались на центральних кортах з яких відбувалась пряма трансляція. 17 місце, яке у підсумку посіла пара Бокшан / Хомин, цілком відповідає поставленому завданню перед ними, хоча всі шанси бути як мінімум 9-ми в команди були.

Найкращий результат на чемпіонаті Світу продемонстрували наші дівчата Єлизавета Суліма та Дарія Удовенко. Після досить важко старту в груповому етапі, вони поступово набирали хід та з 3-го місця вийшли до плей-офф. В плей-офф українки стали найсенсаційнішою командою. Адже по черзі вибивали претенденток на фінальну четвірку - спочатку перемога над норвежками Kj

Источник