«Керкінітіда» може виступити в чемпіонаті Росії наступного сезон

23:55 | 18 июля 2014

Федерація волейболу республіки Крим подала заявку на участь команди «Керкінітіда» на участь в чемпіонаті Росії. Про це агентству «Кримінформ» повідомив виконавчий директор організації Микола ГЕРАСЕНКО. Нагадаємо, що «Керкінітіда» базується в Євпаторії, в Криму – тимчасово окупованої території України

 

«Зараз ми чекаємо розвитку подій», - пояснили в кримській федерації. – «Плюсом в даній ситуації є те, що в «Керкінітіді» грають місцеві, кримські, євпаторійські спортсменки. Тобто, по ідеї, вони готові в будь-який момент зібратися і почати підготовку до сезону. Але поки тренувальна робота не почалася».

Після того, як пішов з життя багаторічний наставника команди Леонід Хричева, не зовсім зрозуміло і те, хто тепер очолить команду.

Керівник Федерації також зазначив, що головний мінус, безумовно - це фінансування. «Якщо нашу заявку затвердять, то, «Керкінітіда», ймовірно, буде грати в одній з груп вищої ліги Росії, в тій, що географічно ближче до Криму. Але все одно витрати чекають істотні. Насамперед - на переїзд на гостьові матчі. Поки незрозуміло, хто і як буде спонсорувати євпаторійську жіночу волейбольну команду», - підсумував Микола Герасенко.

Як уточнили у кримській федерації, наступний сезон в жіночому чемпіонаті Росії стартує восени.

 

СПРАВКА. «Керкінітіда» була заснована в 1992 році. У 1996 року виграла Кубок України. Найвище досягнення в чемпіонаті – 4-е місце (1994/95, 1995/96). Команда приймала участь в єврокубках. Весь цей час команду очолював заслужений тренер України Леонід Хричов, який пішов життя на початку червня цього року. Найвищі досягнення останніх сезонів – вихід у «Фінал чотирьох» Кубку України (2011/12 – 4-е місце, 2012/13 - 3-е місце)

Останні на сьогоднішній день свої матчі в чемпіонаті України «Керкінітіда» провела 28 лютого та 1 березня, коли приймала луцьку «Волинь» (3:2, 3:1). За підсумками сезону євпаторійська команда посіла 6-е місце, набравши 34 очки в 28-ми матчах.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами «Кримінформ»

Источник