«Галичанка-ТНЕУ-Укрїнбанк»: мінус Фарісєєва, плюс Палій

09:40 | 16 июля 2014

Тернопільська «Галичанка-ТНЕУ-Укрїнбанк» захищатиме честь свого вузу на Європейських студентських іграх в Роттердамі, які відбудуться в серпні. У зв’язку з цим команда набагато раніше інших розпочала підготовку до сезону. Про це прес-службі ФВУ розповів головний тренер тернопільчанок Андрій РОМАНОВИЧ.

 

 

- Підготовку ми розпочали ще 21 червня в Болгарії, де провели 11-денний втягуючий збір, - зазначив Андрій Васильович. - Зараз працюємо в рідному місті у складі п’ятнадцяти гравців. Після студентських ігор наприкінці серпня ми плануємо провести в Тернополі перший турнір пам’яті колишнього ректору ТНЕУ Сергія Ілліча Юрія. В змаганнях братимуть участь чотири команди. Хотілось би бачити серед учасників іноземні команди, але не знаю, матимуть вони таке бажання, чи ні, враховуючи ситуацію в Україні. Розраховуємо, що цій турнір стане традиційним.

- Які кадрові зміни відбулися в команді?

- Залишила колектив Ольга Фарісєєва, у якої закінчився контракт. Але повернулася в «Галичанку» Юлія Палій, яка закрила цю ж позицію.

- Чи плануєте підсилюватися?

- Поки що ні, адже бюджет у нас залишився на тому ж рівні. З фінансуванням все стабільно та надійно. Якщо керівництво ставитиме більш високі задачі, і для цього будуть кошти, то запрошувати ми будемо тільки досвідченими гравцями.

- Коротенько про підсумки минулого сезону…

- Задачу, яка була поставлена, ми виконали. Наприкінці чемпіонату команда провела ряд успішних матчів, навіть «Хімік» вдома перемогли. Власне цього я і очікував – зрілу гру ми можемо показувати поки що епізодично. Зараз стоїть задача стабілізувати гру на цьому рівні, що вже говорило б про певний рівень майстерності. В цілому молоді волейболістки поступово крокують вперед, що не може не радувати, адже на місці ми не тупцюємо.

- Зараз складно говорити, яким буде майбутній чемпіонат, але на що може розраховувати «Галичанка» у нинішньому складі?

- Якщо у суперників все залишиться на тих же місцях, то ставитимемо задачу боротися за медалі. Ми повинні рухатися вперед.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник