Володимир РОМАНЦОВ: «Є величезне бажання грати в Суперлізі, але немає можливості»

19:25 | 14 июля 2014

Переможець чемпіонату України серед команд вищої ліги харківська «Юракадемія» 14 липня приступила до передсезонної підготовки. Останні новини зі стану «юристів» розповів в інтерв’ю прес-службі ФВУ головний тренер команди Володимир РОМАНЦОВ:

 

- У складі «Юракадемії» працюють вісімнадцять волейболістів. Серед них і юні гравці, які в цьому році закінчили училище фізкультури. Перший тиждень працюватимемо в Харкові – тут відбудеться втягуючий збір. Далі - два виїзних збори по чотирнадцять робочих днів в кожному – місця проведення зараз уточнюємо, адже маємо три варіанти на цей рахунок: Харківська область, Залізний Порт, що на Херсонщині, та Карпати. Всі ці локації підходять і для роботи над загально-фізичною підготовкою та тактико-технічних занять. Оскільки у складі чимало молодих хлопців, з м’ячами працювати також будемо. Скоріш за все, день розпочинатиметься із зарядки, ранкове тренування буде ігровим, а вечірнє - присвячене загально-фізичній підготовці. Побачимо.

- Що скажете про склад «Юракадемії»?

- Команду залишили волейболісти, які закінчили наш вуз та вирішили працювати за спеціальністю. Ті гравці, що продовжують навчання, залишились в команді. В цілому, як ви розумієте, колектив молодий. Найстарші – капітан команди Владислав Діденко, Олег Шевченко, Олександр Грюк, які пройшли інститути збірних України різного віку. Це волейболісти 1992-93 років народження, але їх вже можна назвати ветеранами команди. З одного боку, загальний рівень команди, у зв’язку з кадровими змінами дещо впав, з іншого боку, ті, хто є, подорослішали.

 - Судячи зі всього, в команді іногородніх гравців немає?

- Так, команда чисто харківська – в ній грають вихованці училища фізкультури та студенти Юракадемії. Наша команда має статус студентської, а не професійної – таку задачу поставив ректор нашого вузу Василь Тацій.

- В минулому сезоні «Юракадемія» виграла турнір у вищій лізі. Чи плануєте заявлятися в Суперлігу?

- Є величезне бажання грати у Суперлізі, але немає фінансової можливості. Тому, скоріш за все гратимемо у вищій лізі. Але якщо все ж таки знайдемо спонсорів, тоді заявимось в елітний дивізіон.

- Чи є в планах контрольні матчі?

- В серпні в Харкові зазвичай проводиться турнір пам’яті Євгена Кушнарьова. Гадаю, що ми зіграємо в ньому. В Білорусь, як в минулі роки, ми не поїдемо, тож шукатимемо спаринги в Україні.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник