Волейбол пляжний: чемпіонат України серед спортсменів до 18 років

03:25 | 09 июля 2014

В неділю у Херсоні завершився чемпіонат України серед юнаків та дівчат віком до 18 років.

 

З 3 по 6 липня на кортах Гідропарку в м. Херсон відбулись матчі Чемпіонату України серед спортсменів віком до 18 років. Шостий рік поспіль Херсон приймає всеукраїнські змагання різного рівня і 2014 рік не став виключенням. Високий організаційний рівень проведення турнірів в Херсоні щороку підтверджується кількістю учасників, котрі приїжджають до  цього міста. Цьогоріч виборювати звання чемпіонів України, а з ними і путівки на чемпіонат Європи в даній віковій категорії, прибули 31 команда юнаків та 25 команд дівчат з 12 регіонів України.

Цікавим даний турнір став і з огляду на підсумкові результати. Так серед дівчат не змогли піднятись на п"єдестал Аліна Демідова та Анастасія Лисенко, які вважались головними фаворитами турніру. У підсумку вони стали лише четвертими. Бронзові нагороди вдалось вибороти сумчанкам Анна Пархоманко / Анастасія Лор. Проте головними героями сенсації стали учасники фінального матчу - команда з Дніпропетровська Петренко/Селіна та команда з Чулаківки, що на Херсонщині, Олійник/Волосян. Спортсменки з цих двох команд є значно молодшими за інших учасників чемпіонату, якщо представницям Дніпропетровська виповнилось по 15 років, то дівчатам з Чулаківки лише по 13! Також варто відзначити, що обидві команди є призерами цьогорічного чемпіонату України серед дівчат до 16 років, якій напередодні завершився в Кременчуці. Фінал видався на славу, про що свідчить рахунок матчу - 2-1 (21-19, 10-21, 15-12) на користь Анни Селіної та Вікторії Петренко з Дніпропетровська.

Серед юнаків чемпіонські амбіції підтвердили харків"яни Олег Плотницький та Дмитро Канаєв, які були переможцями минулорічного чемпіонату України в даній віковій категорії. Протягом всього турнірного шляху в Херсоні Плотницький/Канаєв не зазнавши жодної поразки дістались фіналу в якому з рахунком 2-0 (21-16, 21-11) перемогли Даниїла Анохіна та Ярослава Манелюка - представників Оріхова, що в Запорізькій області. А ось бронзові нагороди вибороли В"ячеслав Гурин та Владислав Павлюк з Рівного, які в цьому році вже здобули звання чемпіонів України у віковій категорії до 16 років.

Отже, переможці та срібні призери чемпіонату України серед юнаків та дівчат до 18 років, окрім нагород та цінних подарунків, отримали право представляти нашу країну на чемпіонаті Європи в даній віковій категорії, який в серпні відбудеться в Норвегії.

Репортажі в місцевій пресі про чемпіонат України: "Телеканал ВТВ плюс", "Херсон онлайн", "Херсон.Про"

На цьому тижні спортсмени розпочнуть боротьбу за звання чемпіонів України серед юніорів до 20 років. Даний чемпіонат пройде з 10 по 13 липня в м. Суми на кортах, що знаходяться в парку культури та відпочинку ім. Івана Кожедуба.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник