«Локомотив»: плюс Стаценко та Жилінський

14:25 | 08 июля 2014

Найтитулованіша волейбольна команда України харківський «Локомотив» 7 липня приступила до підготовки до сезону. Перший етап проходитиме в Миргороді Запорізької області до 19 липня. Про це прес-службі ФВУ розповів головний тренер команди Юрій ФІЛІППОВ:

 

- Потім з 24 липня по 2 серпня в Южному ми проведемо збір, також пов"язаний із загально-фізичною підготовкою.  Роботу з м’ячами ми розпочнемо наприкінці цього збору і продовжимо ії в Харкові до кінця місяця. Потім відправимося у Польщу, де візьмемо участь в двох товариських турнірах.

- Скільки матчів ви запланували в період підготовки до сезону?

- До поїздки в Польщу спарингів у нас не буде, а ось там вже, крім турнірів, планується ще кілька ігор. А там вже старт сезону не за горами. Поки що дата початку невідома.

- Які кадрові зміни відбулися в команді?

- Вже зараз ми можемо говорити про повернення до лав команди після довгого виступу за кордоном Олександр Стаценка. Також залучений до «Локомотиву» центральний блокуючий Костянтин Жилінський. Залишили команду Георгі Братоєв, Сергій Капелусь, про що вже повідомлялося, та Дмитро Терьоменко.

- Відомо, що великий попит зараз на Яна Єрещенка. Він в команді?

- Це питання вирішиться в найближчі дні. У Яна є контракт на наступний сезон, але можливі варіанти.

- Які позиції ще хотілось би зміцнити до кінця предсезонки?

- Позицію доігровщика, гадаю з нею ми визначимося найближчим часом. Це в тому числі залежить від того, залишиться Єрещенко в команді, чи ні. А вакантну позицію зв’язуючого, скоріш за все, відомий український волейболіст. Це також вирішиться зовсім скоро.

     І вже сьогодні стало відомо, що новим-старим зв"язуючим в "Локомотиві" буде Сергій Гуменюк. До команди повернувся також ліберо з "Фаворита" Пилип Гармаш.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник