Волейбол пляжний: рекордний турнір в м. Кременчук

02:10 | 03 июля 2014

Чемпіонат України з волейболу пляжного серед спортсменів до 16 років розпочав серію вікових турнірів в 2014 році.

 

З 26 по 29 червня в м. Кременчук проходив чемпіонат України серед юнаків та дівчат віком до 16 років. Багато в чому даний турнір став знаковим. Адже після декілька річної перерви всеукраїнські змагання повернулись до Кременчука, міста як має славні волейбольні традиції, а його спортсмени завжди гідно представляли Полтавщину як в Україні так і за її межами. Турнір проводився на нових майданчиках, як були збудовані в минулому році з перспективою подальшого розвитку даної спортивної бази.

Проте головним сюрпризом як для організаторів, так і для самих спортсменів, стала кількість учасників, які приїхали позмагатись до Кременчука: 25 команд юнаків та 50! команд дівчат, що презентували 15 регіонів України. Така увага з боку учасників до чемпіонату України була неодноразово відзначена під час урочистого відкриття турніру в якому брали участь представники міської влади Кременчука, місцевої федерації волейболу та Федерації волейболу України.

В чемпіонаті України серед юнаків до числа фаворитів входили представники Рівного, Кіровограда, Києва, Полтави та Ужгорода. У підсумку саме й ці команди потрапили до вісімки кращих, які боролись за нагороди чемпіонату. В півфінальних матчах зустрілись між собою команди Рівне-1 - Кіровоград-1 та Київ-1 - Рівне2. В обох матчах сильнішими виявились представники Рівного, які й розіграли у головному фіналі між собою срібні та золоті нагороди. У підсумку команда Рівне-1, в складі В"ячеслава Гурина та Владислава Павлюка здобули золото, а їхні земляки - Олег Вінічук та Михайло Свирид, срібло. Бронзові нагороди вибороли юнаки з Кіровограда - Ігр Свірідов та Антон Матвєєв.

Основні сподівання місцевих вболівальник на турнірі серед дівчат покладались на пару Вікторія Манаєнкова та Таїсія Волосова, проте вони не змогли піднятись вище 5 місця. Загалом в турнірі серед дівчат було відіграно 98 ігор. Пройшовши такий довгий турнірний шлях до півфіналу потрапили команди Микорлаєва, Дніпропетровська, Запоріжжя та Чулаківки (Херсонська обл.). Не зазнавши жодної поразки протягом турніру, а також здобувши перемоги у піфіналі на представницями Херсонщини, а у фіналі - Дніпропетровська, звання чемпіонок України вибороли запоріжанки Анастасія Безсонова та Олександра Перепич, котрі, до речі, були переможницями чемпіонату України в даній віковій категорії в минулому році. Друге місце здобули Анна Селіна та Вікторія Петренко з Дніпропетровська. Бронзові нагороди дістались Анастасії Волосян та Лідії Олійник з села Чулаківка, яким на момент проведення турніру виповнилось лише по 13 років, які є минулорічними чемпіонками України серед дівчат до 14 років.

Репортажі в місцевій пресі про чемпіонат України: "Телеграф 1, 2, 3", "Кременчук онлайн", "Кременчук спортивний"

На цьому тижні в Херсоні відбудеться чемпіонат України серед дівчат та юнаків до 18 років, по результатам якого будуть визначені команди, що представлятимуть нашу країну на цьогорічному чемпіонаті Європи в даній віковій категорії.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник