Пляжний волейбол. Сергій ПОПОВ: «Олімпіада – це мрія усього мого життя»

14:10 | 24 июня 2014

Як ми вже повідомляли, збірна України в складі Сергія Попова / Іллі Ковальова та Ярослава Гордєєва / Владислава Ємельянчика впевнено вийшла до 3-го етапу відбору на Олімпійські ігри-2016, посівши перше місце на кваліфікаційному турнірі в Баку. На питання прес-служби ФВУ відповів один з гравців збірної Сергій ПОПОВ:

  

- Сергію, які враження залишили змагання в Баку в організаційному та, звісно, в спортивному плані?

- Азербайджан вперше приймає змагання такого рівня з пляжного волейболу, і в цілому, як на мене, все пройшло на доброму рівні, хоча й були невеличкі недопрацювання. Гарна база на березі моря, проживання та харчування на доброму рівні, відмінні майданчики, а дрібниці – їх можна виправити наступного разу.

- Судячи по рахунку, перший матч зі збірної Азербайджану, не назвеш складним?

- Можливо, із-за рахунку залишається таке враження, але не можу сказати, що матчі були простими. Команду господарів ми пройшли завдяки злагодженій грі та правильно обраній тактиці.

- За збірну Азербайджану грали доморощені волейболісті, чи запрошені?

- За цю команду грали і свої гравці, і натуралізовані російські волейболісти. Наскільки я чув, повинні були грати за збірну-господарку і бразильці, але щось не вийшло.

- Найбільш складний матч на турнірі як раз вийшов у вашої пари, коли грали проти ізраїльської команди…

- Так. Ми легко виграли першу партію 21:10, потім мінімально поступилися 23:25, але у вирішальному сеті ми все ж спромоглися добитися перемоги – 15:13, що й принесло нам перше місце на турнірі. Матчі йшли паралельно, наша інша пара Ємельянчик-Гордєєв виграла в двох сетах, а ми ще грали третій. Якщо б програли, треба було грати вирішальний поєдинок.

- Чи можна говорити про розслабленість після доволі легкого старту?

- Ні. В останній день змінилася погода, дув сильний вітер, а цей фактор в пляжному волейболу урівнює шанси команд. В першій партії нам пощастило за вітром добре зіграти, а далі він був на руку супернику. Але ми впоралися.

- За рахунок чого вдалося дотиснути суперника?

- Знов-таки за рахунок злагодженої гри та правильно обраної тактики. На цих змаганнях дозволялося присутність тренера на лаві, і Валерій Іванович Самодай зробив кілька необхідних підказок, ми їх реалізували та виграли.

- Не можу не спитати. Ви довго грали в парі з Валерієм Самодаєм-молодшим, зараз у вас новий напарник Ілля Ковальов. Наскільки важко зіграватися з ним?

- Напарник у мене дуже молодий, Іллі тільки сімнадцять років. Але він перспективний гравець, у нього все попереду. Через міжнародні матчі такого рівня Ілля набирається досвіду, з кожною грою додає. Що стосується Валери, то ми дійсно довго з ним грали в парі – майже десять років, і звісно, звикли один до одного. Але так склалося життя, що наші шляхи розійшлися. Тим не менш, ми залишилися друзями, і я йому бажаю тільки удачі. Ми підтримуємо стосунки, навіть іноді разом тренуємося.

- В нинішньому році ви виступали на турнірі Світового туру в Анапі, де вдалося пройти кваліфікацію. Як оціните результат?

- Для мого напарника це був перший турнір такого рангу, ми пройшли в основну сітку, і такий результат великий успіх, перш за все, для нього.

- Які подальші плани в цьому році?

- 1 липня вилітаємо в Сербію, де зіграємо в турнірі «Novi Sad Masters» в рамках чемпіонату Європи. Там ми розпочинаємо з кваліфікації. А подальші міжнародні плани залежать від того, скільки очок ми наберемо в Сербії. Ілля в серпні виступатиме в Юнацьких олімпійських іграх, де, сподіваюсь, посяде призове місце. А наступний етап відбору на Олімпіаду-2016 вже в наступному році. За цей період він набереться такого необхідного міжнародного досвіду, що допоможе нам вдало виступити у цих змаганнях.

- Зізнайтеся, є така мрія – зіграти на Олімпійських іграх?

- Так, це мрія усього мого життя, з того часу, коли я тільки розпочав займатися спортом. Навіть проста участь в Олімпіаді – це вже великий крок вперед, а якщо займаєш там призове місце, це, як на мене, найвищі емоції, які ні з чим не можна порівняти.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник