Волейбол пляжний: відбір на Олімпійські ігри 2016

11:25 | 21 июня 2014

В м. Баку (Азербайджан) свій шлях до Олімпійських ігро 2016 в Ріо розпочинають збірні команди України з волейболу пляжного.

 

21 та 22 червня відбудуться ігри першого раунду Континентального Кубку CEV, яким розпочинається відбірковий цикл до Олімпійських ігор 2016 року, які відбудуться в Бразилії.

Для початку нагадаємо Вам про формулу відбору, з якою можна ознайомитись в наступній публікації.

Отже, суперниками України в першому раунді відбору будуть команди Азербайджану, Туреччини та Ізраїлю. Для виходу до 3-го раунду відбору (відбудеться в 2015 році), Україні потрібно посісти 1 або 2 місце на турнірі в Баку. Команди, що посядуть 3 та 4 місця потрапляють до 2 раунду відбору, який пройде в серпні 2014 року.

Українська збірна в Баку представлена в наступному складі:

чоловіки - Сергій Попов / Ілля Ковальов, Ярослав Гордєєв / Владислав Ємельянчик;

жінки - Діана Муленко / Інна Махно, Єлизавета Суліма / Дарія Удовенко.

На момент початку турніру українські команди мали найвищий рейтинг, відповідно на першому етапі турніру у суперники їм дісталась команда Азербайджану, для якої це дебют на міжнародному рівні як в плані участі так і в плані проведення турнірів. Багатьма експертами саме українські команди вважають фаворитами групи "Н". Якщо серед чоловічих команд на 2 путівки до 3-го раунду претендентами, окрім українців, можна розглядати команди Туреччини та Ізраїлю, які мають практично однаковий міжнародний досвід та рейтинг, то серед жіночих команд представниці України виглядають явними лідерами.

Результати: жінки, чоловіки.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник