Жеребкування єврокубків. «Хімік» відправиться в Італії, а «Локомотив» та «Хімпром» зіграють між собою.

12:10 | 13 июня 2014

У штаб-квартирі Європейської конфедерації волейболу у Люксембурзі відбулося жеребкування Кубку ЄКВ та Кубку виклику ЄКВ сезону-2014/15. Найбільш не пощастило южненському «Хіміку» та «Сєвєродончанці», які зіграють з командами-учасницями «Раунду 12» Ліги чемпіонів минулого сезону. Всі наші команди стартуватимуть з 1/16 фіналу Кубку ЄКВ.

 

Чемпіонки України сперечатимуться  з італійським «Конельяно», а срібні призерки з польським «Атом Трефл». Цікаво, що наші повпреди знаходяться в одній чверті турнірної сітки і в разі вдалого виступу в перших двох раундах можуть зустрітися в чвертьфіналі розіграшу.

Запорізька «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» зіграє з бельгійським «Дафінс» (Шарлеруа).

А ось нашім чоловічім командам за межи країни їхати не прийдеться – «Локомотив» та «Хімпром» зіграють між собою.

«Хімік», «Орбіта» та «Хімпром» перші матчі зіграють вдома, які відбудуться в період 4-6 листопада. Матчі-відповіді - 18-20-го листопада.

 

Формула Кубка ЕКВ-2014/15

Розіграш Кубка ЄКВ включає в себе шість стадій: 1/16 фіналу, 1/8, 1/4, челлендж-раунд, 1/2 та фінал. У челендж-раунді чотири учасники єврокубка зіграють з чотирма командами із Ліги чемпіонів – двома, які посіли треті місця в групових турнірах, та дві – четверті.

Команди, що програли в 1/16 фіналу, переходять в 1/16 фіналу Кубка виклику ЄКВ.

Переможець в кожному раунді визначається за такою ж системою, як і в минулому сезоні: за рахунку 3:0 і 3:1 виграла команді нараховується 3 очки, що програла - 0, за рахунку 3:2 - 2 і 1 відповідно. Набрані очки підсумовуються - у кого більше, той і проходить далі, а в разі їх рівності, для визначення кращого призначається «золотий сет».

Коментарі представників українських клубів щодо підсумку жеребкування та представлення читайте далі на нашому сайті.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник