Чемпіонат Європи-2015 (відбір). Українські гравці серед кращих

23:25 | 09 июня 2014

Гравці збірних України увійшли до числа найкращих в окремих номінаціях за підсумками двох раундів відбору на чемпіонат Європи 2015 року. Серед жінок відзначилася Ірина Трушкіна та Олена Новгородченко, серед чоловіків відразу чотири волейболісти – Олександр Стаценко, Володимир Татаринцев, Микола Рудницький та Дмитро Сухинін.

 

Стаценко на другому місці серед найкращих снайперів за підсумком перших двох раундів. У нього 159 очок (143, 12, 4). Він поступається лише шведу Маркусу Нільссону (195), але той грав ще і в першому раунді відбору і провів на два матчі більше.

Трушкіна восьма в списку кращих снайперів – 90 очок (67 – атака, 19 – блок, 4 – подача).  Вище неї лише доігровщиці та діагональні – лідер тут чешка Анета Гавлічкова (124). Таким чином, Ірина перша серед центральних блокуючих.

Волейболістка «Хіміка» на 7-й сходинці за кількістю успішних блоків – 19. Перша - словенка Сара Хутінскі (24). Ірина Трушкіна також в десятці кращих серед найкращих атакуючих гравців – і за абсолютним показником, і за ефективністю – в обох на 9-му місці. Олександр Стаценко за кількістю набраних очок в нападі другий. За ефективністю нападу серед кращих – Дмитро Сухинін (3-е місце, 58%), Микола Рудницький (4-е, 52%).

Олена Новгородченко стала четвертою в рейтингу зв’язуючих, де враховується ефективність атак після передачі зв’язки. У Олени – 39,89%. Краща тут болгарка Діана Ненова – 45,89%.

Кращим приймаючим став ветеран збірної України Володимир Татаринцев – 67,94% відмінного прийому. Сухінін тут третій – 57,04%. А ось серед жінок українки не входять навіть до першої двадцятки, втім як і на подачі. Проте в цьому елементі і волейболісти чоловічої збірної також ефективністю не відрізнялися.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник