Волейбол пляжний: підсумки виступів збірників за тиждень

19:25 | 02 июня 2014

На минулому тижні одночасно пройшли два міжнародні турніри до яких була прикута увага українських вболівальників.

 

Порадувала виступом на етапі чемпіонату Європи в австрійському Бадені чоловіча команда в складі Ярослава Гордєєва та Владислава Ємельянчика. Стартували вони з кваліфікаційного етапу, в якому необхідно було виграти 2 раунди, щоб потрапити до основної сітки змагань. І наші хлопці змогли впоратись з цим завданням, перемігши спочатку датчан Kildegaard-Olesen 2-0 (21-18, 21-19), а в другому матчі - команду Німеччини Poniewaz-Poniewaz 2-0 (21-15, 21-12), потрапивши таким чином до числа 16 команд основної сітки.

Виступ в основній сітці для українців не був таким вдалим. В 1-му раунді вони поступились майбутнім срібним призерам турніру - австрійцям Doppler-Horst 0-2 (18-21, 11-21). А після поразки команді Польщі Kadziola-Szalankiewicz 0-2 (18-21, 13-21), Гордєєв/Ємельянчик припинили виступ на Мастерсі  Бадені, посівши 13 сходинку.

 

В той час в Росії тривав етап Світового туру в Анапі виступали одна чоловіча та 2 жіночі команди з України.

Сергій Попов та Ілля Ковальов здолавши в кваліфікації представників Іспанії Lario-Monfor 2-1 (22-20, 18-21, 15-10) пройшли до основної сітки турніру. Проте в іграх своєї групі проти команд Туреччини, Росії та Швейцарії так і не змогли виграти жодного з матчів, що не дозволило наших хлопцям потрапити до раунду плей-офф. У підсумку - 25 місце.

Аналогічний результат продемонстрували й дві жіночі українські команди на турнірі - Світлана Бабуріна / Діана Муленко та Єлизавета Суліма / Дарія Удовенко. Розпочали вони свій виступ відразу з основної сітки, але в своїх групах також не змогли виграти жодного матчу.

Проте, навіть такий результат є позитивним з огляду здобутих рейтингових очок, які є надважливими для українських збірних в боротьбі за путівки на Європейські Олімпійські ігри 2015.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник