Волейбол пляжний: тріумфатори 1-го туру

20:25 | 26 мая 2014

В м. Приморьск завершився 1-ий тур чемпіонату України 2014 з волейболу пляжного серед чоловічих та жіночих команд.

 

Перш за все, варто відзначити семінар суддів з волейболу пляжного, який відбувся напередодні турніру. Завдяки зусиллям голови колегії арбітрів з волейболу пляжного Володимира Пасюти, семінар був проведений на високому рівні, організовані як теоретичні так і практичні заняття, а до числа арбітрів були включені нові молоді судді.

Проте перейдемо до ігрової частини 1-го туру чемпіонату. Звичайно, найголовнішою цікавинкою страту сезону цього року є зміни в регламенті проведення турніру. Нагадаємо, що кожен з турів, а також і Кубок України будуть проходити в 3 раунди - кваліфікація, основна сітка, плей-офф. Оскільки значна частинна команд посилаючись на нестабільну ситуацію в країні, вирішили розпочати виступи в чемпіонаті України з наступних турів, то в Приморську турнір розпочався відразу з раунду основної сітки.

Отже, серед 18 заявлених чоловічих команд, 4 відразу потрапили до раунду плей-офф, а ще 14 команд змагались за додаткові 4 путівки до плей-офф. За результатами 2 турнірних днів ці путівки дістались командам Медяник / Іойшер (Ужгород-Одеса), Підгірний / Резнічук (В. Дальник), Щеколдін / Бабіч (Запоріжжя) та Артемчук / Левченко (Київ). Серед тих кому не вдалось пробитись були такі досвідчені колективи як Кошкаров / Цапкаленко (Київ) та Сердюк / Рабченюк (Дніпропетровськ), що зайвий раз свідчить про напруженість баталій на кортах Приморська.

Серед команд які пробились з основної сітки до наступного раунду, лише Медяник / Іойшер змогли перемогти "сіяних" Романенка / Булатецького та пробитись до півфіналу. У всіх інших матчах, сильнішими були більш рейтингові команди. В першому півфіналі Попов / Ковальов перемогли команду Медяник / Іойшер 2-0 (21-17, 29-27), в другому - Резнік / Ярощук поступились парі Гордєєв / Ємельянчик 1-2 (21-16, 14-21, 9-15). Більш змістовну гру в матчі за бронзу продемонстрували Резнік / Ярощук, що дозволило їм здолати пару Медяник / Іойшер 2-0 (21-17, 21-19). Надцікавий та емоційний матч продемонстрували глядачам учасники фіналу Попов / Ковальов та Гордєєв / Ємельянчик, переможець якого визначився лише в 3-му сеті. 2-1 (21-15, 15-21, 15-9) на користь Гордєєва / Ємельянчика і золоті нагороди 1-го туру їдуть до Запоріжжя.

Дещо скромнішим виявився турнір серед жіночих команд, на який підтвердилось 14 команд. З 10 команд основної сітки до плей-офф потрапили 5! Саме 5, а не 4, адже одні з учасників раунду плей-офф, члени збірної України Бабуріна / Муленко, в цей час приймали участь в етапі Світової серії в Празі та не змогли вчасно приїхати до Приморська. Тому додаткове місце в плей-офф дісталось "лакі лузеру" основної сітки команді Давідова / Безсонова.

Так само як і серед чоловіків, з першого етапу плей-офф до півфіналу змогла пробитись лише одна команда, що піднялась з основної сітки - рівнянки Грицюк / Басанова. Проте на цьому вони не зупинились і в півфіналі здолали дует сестер з Києва Махно Ірина / Махно Інна 2-0 (21-19, 23-21). В іншому матчі путівку до фіналу здобули сумчанки Суліма / Удовенко, котрі переграли дніпропетровсько-київський дует Лесуненко / Коваленко 2-0 (21-19. 22-20). В малому фіналі бронзові нагороди вибороли киянки Махно / Махно. І знову ж таки, по аналогії з турніром серед чоловіків, головною прикрасою турніру став фінал, переможець якого визначився також лише в 3-му сеті. Ними стали рівнянки Грицюк / Басанова, які перемогли у фіналі сумчанок з рахунком 2-1 (21-6, 20-22, 15-12).

Отже, дебютував 1-ий тур чемпіонату України в 2014 році, а разом з ним і м. Приморськ, як ще одне місце на карті пляжного волейболу України. І вже за 2 тижні турнір переміститься до столиці. де відбудуться матчі 2-го туру чемпіонату.

Всі результати чемпіонату України: волейбол пляжний на сайті ФВУ

Більше інформації:

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник