Волейбол пляжний: перші медалі сезону

17:40 | 22 мая 2014

Продовжується міжнародний сезон у волейболі пляжному. На минулих вихідних нагороди були розіграні чоловічого та жіночого турів чемпіонату EEVZA.

 

У Вільнюсі (Литва) тур EEVZA серед жіночих команд пройшов без участі представників з України. Перемогу в турі святкували місцеві улюблениці Monika Povilaityte та Ieva Dumbauskaite.

Чоловічий тур проходив білоруському місті Молодечно. Серед 16 команд учасниць - 3 були з України: Ярослав Гордєєв / Владислав Ємельянчик, Андрій Кравець / Денис Денисенко, Юрій Бокшан / Микола Хомин.

Досить непоганий результат як для початку сезону продемонстрували наші юні пляжники Кравець / Денисенко та Бокшан / Хомин посівши у підсумку 9 місце. Проте найвище вдалось підняться досвідченій парі Гордєєв / Ємельянчик - не зазнавши жодної поразки протягом турнірного шляху, лише у півфіналі вони поступились 0-3 (10-15, 9-15, 5-15) білорусам Dziadkou-Kavalenka, але в матчі за бронзу були сильнішими за росіян Likholetov-Daynov 3-2 (16-14, 15-13, 13-15, 11-15, 9-7).

Варто відзначити, що це перший подіум українських команд серед чоловіків та турнірах EEVZA.

Тим часом вперше в цьому році жінооча збірна України в складі Діана Муленко / Світлана Бабуріна змогли потрапити до етапу Світової серії FIVB який в даний момент проходить в столиці Чехії.

В першому раунді кваліфікаційного турніу українки здолали команду Польщі Baran-Gruszczynska POL 2-1 (21-18, 20-22, 17-15). Проте в наступному раунді, в матчі за вихід в основну сітку турніру, Мулнко / Бабуріна поступились німкеням Bieneck-Gro

Источник