Волейбол пляжний: чемпіонат та Кубок України 2014

17:10 | 13 мая 2014

За тиждень розпочнеться 19 чемпіонат України з волейболу пляжного. Про особливості проведення даного турніру ми розкажемо більш детально в даній статті.

 

 Чемпіонат України в 2014 році на включатиме в себе 3 тури (1-ий – м. Приморськ, 2-ий м. Київ, 3-ій м. Черкаси) та фінальний тур, який відбудеться в м. Харків. Кубок України 2014 буде проведено в м. Одеса.

Аналогічно з попереднім роком чемпіонат та Кубок України є відкритим для участі іноземних гравців та команд, що дасть змогу гравцям окрім національного, зможуть здобути і світовий рейтинг. Проте до фіналу чемпіонату України будуть допущені виключно громадяни України.

В порівнянні з минулим роком, дещо зазнала змін система підрахунку рейтингу, адже цьогоріч буде враховуватись й рейтинг, який здобутий гравцями за результатами аматорських турнірів та вікових чемпіонатів України. Формула підрахунку рейтингу для турнірів ФВУ матиме наступний вигляд:

- 1-ий тур – рейтинг команди відповідатиме рейтингу гравців здобутий в 2013 році;

- 2-ий тур – рейтинг команди складає 25% від рейтингу гравців 2013 року, + рейтинг гравців здобутий в 2014 році;

- 3-ій тур – рейтинг команди відповідатиме рейтингу гравців здобутий в 2014 році;

- Кубок України – рейтинг команди відповідатиме рейтингу гравців здобутий в 2014 році;

- фінал чемпіонату України – рейтинг команди відповідатиме рейтингу гравців здобутий в 2014 році.

Кардинальних змін зазнала система проведення турів чемпіонату та Кубку України. Цьогоріч кожен з турнір складатиметься з трьох етапів: кваліфікація, основна сітка та плей-офф. Кваліфікаційний етап буде відбуватись до моменту визначення 4-х команд, які продовжать виступ в основній сітці. В основній сітці турніру прийматимуть участь 16 команд (12 + 4 з кваліфікації), які зіграють за турнірною схемою на 16 команд з вибуванням після двох поразок, до моменту визначення 4-х команд, які продовжать виступ в плей-офф. До плей-офф потрапляють 4 команди з основної сітки та 4 команди з найвищим рейтингом на день початку турніру (ці команди не приймають участь в кваліфікації та основній сітці), які між собою і розіграють місця з 1 по 8 за "олімпійською системою". Фінал чемпіонату України буде проведений за турнірною схемою на 24 команд з вибуванням після двох поразок, у разі якщо кількість учасників становитиме більше 24 команд, буде проведений кваліфікаційний етап для визначення 4-х команд, які потраплять до основної сітки.

Відповідно до Регламенту чемпіонату та Кубку України командам потрібно не пізніше ніж за 6 днів до початку турніру відправити попередню заявку на факс (044-279-90-26, 044-279-52-26) або електронну пошту координатора ФВУ з волейболу пляжного ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ). Хто запізниться з подачею заявки або прибуде на турнір без попередньої заявки може бути допущений оргкомітетом після сплати штрафу в розмірі подвійного вступного внеску або розпочне участь з кваліфікаційного етапу. Аналогічний штраф буде стосуватись команд, що подали попередню заявку та не з"явились на турнір.

З повним календарем заходів з волейболу пляжного на 2014 рік, правила з волейболу пляжного, рейтингом граців, заявками команд та іншими регламентуючими документами Ви можете ознайомитись у розділі «Волейбол пляжний» на сайті ФВУ.

Реквізити ФВУ:
Федерація волейболу України
р/р 26007012826539 у ВАТ « Укрексімбанк» м. Києва,
МФО 322313, КОД ЗКПО 16402485

 

 

Пре-служба ФВУ

Источник