Сергій ГУМЕНЮК: «Потрібно проявити професіоналізм та зіграти в повну силу»

00:40 | 10 мая 2014

Зв’язуючий збірної України та «Хімпрому» Сергій ГУМЕНЮК відповів на ряд питань напередодні старту відбіркового турніру чемпіонату Європи-2015.

 

- Сергію, скажіть, як відчуваєте себе в режимі підготовки до відбіркових ігор, і як дається перехід гравців від чемпіонату до збірної?

- Трохи нам допомогла перерва, яка була між закінченням чемпіонату і початком тренувань збірної. Хлопці приїхали, відпочилі. Травми трохи вдалося підлікувати. Набираємо форму, намагаємося підготуватися, як можна краще.

- З Іспанією і Чехією перетинатися останнім часом не доводилося нашої збірної. Як настроюєтеся на суперника?

- Збірна - це збірна. У цьому плані є якісь загальні тенденції, але тут все досить часто змінюється. Інформація про суперника є. Будемо дивитися, розбиратися. Там є гравці, яких ми знаємо.

- У минулому чемпіонаті країни Ви поповнили свою колекцію нагород срібною медаллю у складі сумського «Хімпрому». Що для Вас ця нагорода?

- Це праця всієї команди. І це великий успіх для нас. Сумський «Хімпром» до цього навіть до четвірки не потрапляв, а про «срібло» і не мріяли. Але, все ж, по ходу сезону змогли знайти і сили, і мотивацію, а в підсумку піднялися на другу сходинку п"єдесталу пошани. Звичайно, що і я, і всі хлопці в команді, задоволені.

- Сьогоднішня збірна відрізняється від тієї, яка була на відборі чемпіонату світу в січні. Але все ж тренувальний процес іде. Що можна вже сказати про зіграність?

- Про зіграність говорити зарано. Так, у збірній і не буває повної зіграності. Але у нас ще є час.

- Вам як зв’язуючому доводиться визначати багато в чому розвиток атак. Особисто для себе Ви першої шістки якось вже виділили?

- Ні. У збірній склад визначає тренер, виходячи з готовності гравця і багатьох інших факторів. Ми притираємося один до одного, але, я думаю, потрібно розраховувати на всіх гравців. Це збірна. Тут інакше не вийде.

Потрібно проявити професіоналізм. Зіграти в повну силу, щоб домогтися успіху. А там, як пощастить. У всякому разі, якщо ми зіграємо кожен у свою силу, на максимумі, то цілком можна думати про вихід. А там, як складеться. Будемо сподіватися, що пощастить більше, ніж у січні.

 

 

 

Прес-служба за матеріалами сайту ВК «Локомотив».

Источник