Леонід ХРИЧОВ: «Можливо пропустимо наступний сезон»

18:25 | 08 мая 2014

Продовжуємо підбивати підсумки сезону-2013/14 та пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з головним тренером «Керкінітіди» Леонідом ХРИЧОВИМ. Кримська команда до останніх турів сперечалася за потрапляння до першої четвірки, але фінішувала шостою. З приводу останніх політичних подій, дуже цікаво, яким буде майбутнє цієї самобутньої команди, але розпочнемо все ж таки з чемпіонату України.

 

ЗАГАЛЬНІ ПІДСУМКИ

- Нажаль, ми не посіли того місця, яке прагнули. Вважаю, що нам по силам було стати четвертими. Не склалося. За різними причинами. По-перше, команду залишили чотири волейболістки, причому тільки одна пішла на підвищення - я маю на увазі Анастасію Чернуху, яка перейшла до «Хіміка». Але зазначу: шосте – це явно не наше місце. Ми повинні бути як мінімум п’ятими, як максимум – четвертими. Та й в четвірці могли поборотися. Але все склалося таким чином, що ми залишилися на шостій сходинці. Зіграли свою роль і політичні справи. Деякими речами в чемпіонаті, що минув, як дуже незадоволений - вважаю, що в деяких іграх необ’єктивно підходили до команди.

Скоріш за все, ми не гратимемо в чемпіонаті України. З одного боку, я дуже засмучений, тому що  український чемпіонат нам по силах, підходящий для нас.  А в чемпіонаті Росії все набагато складніше – і в спортивному, і в матеріальному відношенні.

- Які матчі команди вас порадували, в яких «Керкінітіда», можливо, не дорахувалася необхідних очок?

- В позитивному плані запам’яталася гра з «Хіміком» в Євпаторії, коли нам вдалося виграти одну з партій. Вважаю, ми повинні були перемагати в одному з матчів зі своїм головним конкурентом в Тернополі. І об’єктивно ми по силам повинні були це зробити. Але… Якщо б ми це зробили, були б в «четвірці». Раз десять капітан команди зверталася до судді матчу за роз’ясненнями по деяким рішенням. Але як сталося, так сталося.

Не дорахувалися очок і в домашньому матчі з «Орбітою», коли ми вели 2:1, а потім і в п’ятій партії, але програли. Це одна з ігор, яка вплинула на наш підсумковий результат.

Але вже після матчів в Тернополі у мене зникло бажання грати. Сумний осад залишив один з матчів – про що я говорив вище.

 

ПЕРСОНАЛІЇ

- Хто з гравців залишив позитивне враження?

- Порадувала Олена Расточило, яку нарешті вдалося довести до нормальних кондицій. Позитивне враження залишила Катерина Трепаліна, яка часто-густо бездоганно виконувала перший темп. Я не бачив в чемпіонаті України гравців, які б так якісно, так швидко, виконували цю технічну дію. Переважає в цьому відношенні навіть Ірину Трушкіну, котра, звісно, вища за загальним класом. Більше нікого зі своїх гравців виділити не можу. Хіба що Ольга Олійник моментами красиво пасувала. Але це були лише епізоди.

 

МАЙБУТНЄ

- Ми всі роки базувалися в основному на своїх гравцях, в минулому сезоні грали тільки дві волейболістки з інших міст – Росточило та Брезгун. Місцеві волейболістки, звісно, хочуть продовжувати грати. Спортивне керівництво Криму за збереження команди.

На сьогодні (бесіда проходила 6 травня. – прес-служба) на рахунок майбутнього сезону нічого не можу сказати, тому російське фінансування Криму, по інформації, якою я володію, буде лише з 1 січня 2015 року. Це стосується спорту також. Виділити фінансування зараз немає можливості – підстав немає. А прецедентів подібних раніше не було. Дуже складно перевести економічно фінансування з однієї країни в іншу. Для участі в чемпіонаті Росії нам необхідно в п’ять раз більше коштів, ніж для участі в чемпіонаті України. Зараз ми фінансуємося з міського бюджету.

- Де ж буде грати «Керкінітіда» в наступного сезоні?

- На Україні ми не гратимемо в будь-якому разі, тому що, крім усього іншого, зараз в країни дуже небезпечна обстановка. Ми просто шоковані подіями в Одесі.

- Може так вийти, що наступний сезон «Керкінітіда» взагалі пропустить?

- Таке цілком може бути. Хоча в найближчі два-три місяці ясність навряд чи наступить.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник