Завершено аматорський чемпіонат України серед жінок

11:25 | 05 мая 2014

У Полтаві завершився чемпіонату України серед жіночих аматорських команд вищої ліги. У «Фіналі чотирьох», в якому брали місцева «Полтавчанка», київський «Хімфармінвест», «Харків’янка» і харківський «ХДЗА-Колос», перемогу здобули господарки змагань, які взяли верх у всіх матчах.

 

Полтавчанки перемогли «Хімфармінвест» - 3:1, «Харків’янку» - 3:2 і «ХДЗА-Колос» - 3:1. Срібні і бронзові медалі аматорського чемпіонату країни серед жінок завоювали дві харківські команди, відповідно — «Харків’янка» і «ХДЗА-Колос».

Чемпіонський підрахунок очок здійснювався у два етапи. Команди починали фінальний турнір із «бонусом» очок за регулярний чемпіонат. «Полтавчанка» мала три бонусні очки за друге місце у «регулярці». «ХДЗА-Колос» — 4 очка за перше місце у регулярному чемпіонаті. Очки, набрані у «Фіналі чотирьох» плюсувалися до бонусних. Таким чином підсумкова таблиця жіночого аматорського чемпіонату серед команд вищої ліги набула такого вигляду: «Полтавчанка» — 11 очок (8 очок у фіналі + 3 очка бонус), «Харків’янка» — 9 (7+2), «ХДЗА-Колос» — 7 (3+4), «Хімфармінвест» — 1 (0+1).

А до цього квартет фіналістів було визначено за підсумками регулярного чемпіонату (8 команд), де майбутні чемпіонки посіли 2-е місце, здобувши п’ять перемог — над «Харків’янкою» - 3:1, «Меламедом» (Харків) - 3:0, «Інваспортом» (Київ) - 3:0, «Агро-Альянс-Універом» (Миколаїв) - 3:0 і КДЮСШ (Світловодськ) - 3:0 та зазнали двох поразок від «ХДЗА-Колос» - 0:3 і «Хімфармінвесту» - 0:3. За підсумками регулярного аматорського чемпіонату «Полтавчанка» набрала 15 балів і поступилася лише команді «ХДЗА-Колос», яка мала 18 очок.

В аматорському чемпіонаті України серед жіночих команд вищої ліги (група «Б») переможець визначиться 17 травня, коли у Запоріжжі фінішує турнір за участю жіночих команд із Запоріжжя, Дніпропетровська, Білої Церкви і Кам’янець-Подільського.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту «Полтавщина спорт»

Источник