Угіс КРАСТІНЬШ: «Зіграємо з лідерами континентального волейболу»

15:35 | 25 июля 2021
Угіс КРАСТІНЬШ:  «Зіграємо з лідерами континентального волейболу» Чоловіча збірна України розпочала підготовку до чемпіонату Європи-2021   Гравці чоловічої національної команди зібралися в Южному, де проведуть перший навчально-тренувальний збір у планах підготовки до Євроволей-2021, який, нагадаємо, стартує 1 вересня. Угіс КРАСТІНЬШ:  «Зіграємо з лідерами континентального волейболу»

Чоловіча збірна України розпочала підготовку до чемпіонату Європи-2021 

 

Гравці чоловічої національної команди зібралися в Южному, де проведуть перший навчально-тренувальний збір у планах підготовки до Євроволей-2021, який, нагадаємо, стартує 1 вересня. Наразі підопічні Угіса Крастіньша провели вже три тренування, і настрій у головного тренера є хорошим…

 

 

– Угісе Вальдовичу, чи всі гравці вже прибули до Южного?

 

– Так, зібралися всі 16 виконавців, які є найреальнішими кандидатами для виступу на чемпіонаті Європи. Це всі гравці, хто нещодавно брав участь у змаганнях «Золотої Євроліги», а також ліберо Горден БРОВА та центральний блокуючий Дмитро ТЕРЬОМЕНКО, котрі пропустили той турнір через сімейні обставини. Отже, наразі у моєму розпорядженні абсолютно всі майстри, кого я й хотів би бачити.

 

– Чи нема серед них травмованих? Зокрема, як здоров’я Василя Тупчія, який зазнав прикрого пошкодження ноги у фінальному поєдинку «Золотої Євроліги» з Туреччиною?

 

– На щастя, всі здорові! І Тупчій також уже повністю відновився. Тож наразі всі працюють на повну. Щоправда, цей збір у Южному в нас є, так би мовити, втягуючим, а основна підготовка розпочнеться через півтора тижня, коли ми переберемося до Запоріжжя.

 

– До речі, згадуючи змагання «Золотої Євроліги» і провівши детальний аналіз вирішальних поєдинків, на вашу думку, завдяки чому вдалося буквально розгромити Бельгію у півфіналі, і чого не вистачило у протистоянні за «золото» із Туреччиною?

 

– Матч із бельгійцями ми справді провели потужно. Добре підготувалися, розібравши манеру гри нинішнього складу суперників, але головне – дуже якісно відпрацювали на подачах, змусивши їх ніяково почуватися в захисті буквально від самого початку. Свої ж моменти реалізовували достатньо продуктивно.

 

А в поєдинку з турками вже зі старту втрапили у такий собі «штопор». Тут і самі дещо «перегоріли» психологічно, і суперники демонстрували гру справді високого рівня. Втім, що приємно відзначити, хлопці не «розклеїлися». Настирливо шукали шляхи до покращення власних дій і, зрештою, з допомогою замін, віднайшли їх. Тож дуже близькими були до переведення протистояння у тай-брейк, бо в четвертому сеті вели перед – 20:18… Однак прикра травма Тупчія та серія напрочуд вдалих подач опонентів таки дозволити тим вирвати перемогу.

 

Втім, хоч як там було, а виступи у «Золотій Євролізі» однозначно пішли нашій команді на користь. Ми вже зробили з них належні висновки, які, сподіваюся, допоможуть нам якнайкраще виступити на Євроволей-2021.

 

– Які контрольні матчі заплановані в нашої збірної під час підготовки до нього?

 

– Ми зіграємо зі справжніми лідерами континентального волейболу. Як відомо, у другій половині серпня в Запоріжжі відбудеться грандіозний міжнародний турнір, коли в гості до нас з усіма своїми зірками приїдуть діючий чемпіон та віце-чемпіон Європи – команди Сербії та Словенії, а також міцна збірна Болгарії. Також дещо раніше планували взяти участь у змаганнях в Північній Македонії за участю національної команди цієї країни, а ще тієї ж Болгарії та Бельгії. Однак македонці раптово змістили строки проведення свого турніру на неприйнятні для нас дати. Натомість домовилися 25 і 27 серпня провести два контрольних матчі з потужною збірною Франції. Вони відбудуться у французькому місті Бельфорт, і вже прямо звідти ми вирушимо до польського Кракова, де проведемо поєдинки групового раунду чемпіонату Європи… 

 

КАНДИДАТИ ДО ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

 

Зв’язуючі – Владислав ДІДЕНКО («Епіцентр-Подоляни»), Олексій ГОЛОВЕНЬ («Барком-Кажани»), Дмитро ЩИТКОВ («Житичі-ПНУ»);

 

Ліберо – Горден БРОВА і Денис ФОМІН (обидва - «Епіцентр-Подоляни»), Дмитро КАНАЄВ (ВК «МХП-Вінниця»);

 

Діагональні – Дмитро ВІЄЦЬКИЙ («Епіцентр-Подоляни»), Василь ТУПЧІЙ («Камбре Волей», Франція);

 

Догравальники – Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ («Перуджа», Італія), Ян ЄРЕЩЕНКО («Єнісей», Росія), Ілля КОВАЛЬОВ («Газпром-Югра», Росія), Тимофій ПОЛУЯН («Соргун», Туреччина);

 

Центральні блокуючі – Юрій СЕМЕНЮК, Максим ДРОЗД і Володимир ОСТАПЕНКО (всі - «Епіцентр-Подоляни»), Дмитро ТЕРЬОМЕНКО («Тур», Франція).

 

Пресслужба ГО ФВУ

Источник