Гарій ЄГІАЗАРОВ: «Чекаємо на Козлову та Дєдкову»

10:40 | 01 мая 2014

Жіноча збірна України 28 квітня в Южному розпочала підготовку до 2-го раунду відбірного турніру чемпіонату Європи-2015. В групі В, нагадаємо, суперниками українок будуть збірні Польщі, Швейцарії та одна з команд з першого раунду відбору, а перший тур пройде в швейцарському Лугано з 16 по 18 травня. Керманич української команди відповів на ряд питань прес-служби ФВУ, перше – про гравців, які готуються до відповідальних матчів:

 

- Як і перед третім раундом відбору, збірна буде базуватися на команді-чемпіоні України – «Хімік». З його складу залучені одинадцять волейболісток: Катерина Кальченко, Марина Захожа, Ірина Трушкіна, Юлія Первухіна, Тетяна Хилюк, Анастасія Чернуха, Юлія Герасимова, Тетяна Карпушина, Аліна Степанчук, Олена Новгородченко, Надія Кодола. Запрошені чотири гравця із «Сєвєродончанки» - Марина Дегтярьова, Світлана Лідяєва, Ганна Лісєєнкова та Ганна Бурбелюк, а також ліберо «Галичанки» Вікторія Дельрос. Отже на зборі працюють: три зв’язуючих, п’ять центральних, два ліберо та шість кутових нападників.

З числа легіонерів на збори приїдуть Тетяна Козлова з балаковського «Протону» та Вікторія Дедкова – гравець ВК «Воронеж», російської вищої ліги А. За підсумками зборів будуть визначені 12 волейболісток, які будуть включені в остаточну заявку для участі у відбірковому турнірі. З нею ми із Сергієм Голотовим, який мені допомагає, визначимося приблизно 10 травня.

- Чи пробували залучити до лав збірної інших легіонерів?

- Ми відправили запрошення всім нашім легіонерам. Але, наприклад, Марина Марченко з московського «Динамо» бере участь у вирішальних матчах чемпіонату Росії, швейцарський «Волеро», за який виступає Олеся Рихлюк, надіслав письмо, що клуб приймає участь у турнірі.

- Коли очікується прибуття легіонерів?

- З Дєдковою будемо зв’язуватися, адже «Воронеж» кілька днів тому завершив участь в чемпіонаті Росії. Козлова продовжує ігри «плей-аут», які завершаться 3 травня.

- Після великої перерви запрошена до збірної Марина Дегтярьова…

- У неї вже чималий досвід, незважаючи на молодій вік як для зв’язуючої. Є сильні якості – блок та подача. Це дві позиції, де ії можна реально використати, крім, природно, основних якостей як зв’язки.

- За яким планом працює збірна?

- Збірна працює в тренувальному циклі 3-1-2-1 – три дні тренувань, день відпочинку, ще два дні роботи, та ще день відпочинку. Природно відпрацьовуємо взаємодії, для ігрових вправ «6 на 6» гравців з лихвою вистачає. В основному цими справами моделюватимемо ігрові ситуації. Звісно максимально використовуватимемо ті зв’язки, які вже награні в «Хімику». Наша задача точково інтегрувати інших гравців, які будуть задіяні, в цій склад. Робота триватимемо до 14 травня. Наступного дня вилітаємо до Швейцарії.

- Чи можете сказати, кількість гравців різних амплуа будуть включені до заявки?

- Можу чітко сказати, що буде два зв’язуючих та три центральних блокуючих. З іншими амплуа визначимосяупродовж роботи. Зараз поки зарано говорити.

- Який час виділятиметься для підготовки до конкретних суперників?

- Над цим ми працюватимемо у другій частині заключному етапі збору, буквально вже з понеділка. Наша задача-мінімум – потрапляння в плей-офф, для чого, як ви знаєте треба посісти друге місце в групі, таким чином, головний наш суперник – збірна Швейцарії. Інформацією про неї володіємо в доволі великому обсязі, і цій команді ми приділятимемо більше уваги, ніж іншим. З цим суперником ми граємо в третій день першого туру, тож ми ще обновимо свої знання про суперника, побачимо, на що вона буде здатна в матчі зі збірної Польщі.

- Що представляє собою ця команда?

- Звичайна команда, нічого особливого. В команді є яскравовиражений лідер – доігровщиця Інес Гранворка з «Волеро». На мій погляд, швейцарська команда слабше, ніж збірна Румунії, з якою ми грали у третьому раунді світового відбору. Ми вже маємо повний статистичний розклад нашого суперника, тож детальний аналіз, щоб виявити ігрові нюанси, нам ще належить провести.

- Ніколи не повірю, що збірна України заздалегідь складає зброю перед фаворитом групи – збірною Польщі…

- І правильно зробите. Просто в будь-якому турнірі є, так би мовити, свої взятки, без яких неможна говорити про виконання серйозної задачі. Треба взяти ці взятки, а потім думати про більше. Тому я і акцентував увагу на збірній Швейцарії. А збірній Польщі вже упродовж багатьох років, при будь-якому тренері, властива швидкісна гра. Дивитимемось, які волейболістки будуть залучені до збірної – зроблять ставку на ветеранів, чи на молодь. 

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник