Юрій ФІЛІППОВ: «Хотілось би, щоб «Локомотив» і надалі прославляв український волейбол на міжнародній арені».

11:25 | 25 апреля 2014

Головний тренер ВК «Локомотив» Юрій ФІЛІППОВ підбив підсумки виступу команду в сезоні-2013/14. Нагадаємо, що в цьому сезоні харків’яни виграли в черговий раз і чемпіонат, і Кубок України, а також виступали в єврокубках і чемпіонаті Росії.

 

- Юрію Івановичу, «Локомотив» знову збільшив кількість своїх титулів на національному рівні. І поки що для інших команд він недосяжний. Але разом із тим, не все задумане вийшло.

- Взагалі цей сезон вийшов трохи дивний. Рваний. Ми відіграли за весь сезон тринадцять ігор в чемпіонаті Росії і шість ігор в чемпіонаті України, плюс ігри Кубку України. Важкий чемпіонат вийшов не в ігровому плані, а в психологічному, передусім. Після того, як команда знялася з відкритого чемпіонату Росії, всі ми були в дещо пригніченому стані. Плюс до того ж ми напередодні фінальних ігор чемпіонату України були майже півтора місяці без ігрової практики. Я думаю, що ці чинники багато в чому вплинули на те, що ми провели перші три гри фінального етапу в Полтаві, не так як нам хотілося б. Але, скажімо так, «Локомотив» не одного разу опинявся в непростих ігрових та турнірних ситуаціях. Можна згадати фінальні ігри чемпіонату України дворічної давнини, коли все вирішувалося в одній єдиній грі з «Кримсодою». Згадаймо і торішній чемпіонат, коли все вирішувалося в «золотому сеті» з тією ж « Кримсодою». І фінал нинішнього чемпіонату, коли на останньому фінальному етапі «Локомотиву» потрібно було виграти всі три гри. При цьому ніяк інакше, ніж з рахунком 3:0 або 3:1. Я вважаю, що хлопці проявили себе з найкращої сторони - зібралися, залишили за майданчиком всі проблеми, і я дуже радий, що довели, що на сьогоднішній момент ми - найсильніша команда України .

Перед нашою командою ставиться завжди тільки максимальні цілі. Десятий раз в історії і шостий раз поспіль «Локомотив» робить «золотий дубль». Вважаю, що десять дублей нашої команди за всю історію чемпіонатів України - це рекордний показник.

- На жаль, чемпіонат Росії «Локомотиву», з не залежних від клубу причин, завершити не вдалося. Але в цьому сезоні «Локомотив» міг показати хороший результат...

- Спорт не любить умовного способу: «що було б, якби ... ». Нинішній чемпіонат Росії ми почали краще, ніж два попередніх. І нам дуже шкода, що все так вийшло. Але я сподіваюся, що ситуація нормалізується, в усіх відношеннях. Ми - не політики. Ми - спортсмени, і брали участь в найсильнішому чемпіонаті Європи та світу. Дуже хотілося б повернутися в цей чемпіонат. Сподіваюся, що хлопці і надалі будуть грати на високому рівні і прогресувати. Зрозуміло, що далеко не все залежить тільки від нас, але хотілося б сподіватися, що ми знову будемо грати в цьому чемпіонаті.

- Не можна не сказати про Кубок виклику ЄКВ, в якому «Локомотив» поступився команді, яка стала володарем трофею...

- Уже не раз звертають увагу на те, що в єврокубках переможець в нашій парі потім виграє єврокубок. Напевно, «Локомотив» знову виграє євротрофей тоді, коли буде до цього готовий. Якщо ми програємо переможцям цього турніру, значить потрібно реально оцінювати себе. Ми не були готові в цей момент перемагати і завойовувати єврокубок. Значить, була команда, яка виявилася сильнішою нас.

- Але є у «Локомотива» незмінно сильна сторона - вболівальники команди. Навіть в цей непростий момент вони активно підтримали клуб.

- Ми дуже вдячні всім уболівальникам, які нас підтримували. Хочу від себе і всіх хлопців сказати «Спасибі» нашим фанам. Мені завжди хотілося, щоб команду вболівальники любили більше, ніж перемогу. І сьогодні це відчувається. Тому що, перед другим фінальним туром ми опинилися в невигідному для себе становищі в турнірній таблиці. Але хочу зазначити, що наші вболівальники підтримали нас у цей момент. На наших іграх зал спорткомплексу «Локомотив» був заповнений. І, напевно, це один з ключових чинників, які вплинули на наш результат в цих вирішальних іграх. Хотілося б подякувати і керівництву Південної залізниці, і нашого почесному президенту Віктору Миколайовичу Остапчуку за підтримку і увагу до нашого клубу. Це спільна перемога, загальний успіх.

- Чемпіонат завершено, але сезон ще не закінчено. Не можна не запитати про збірну України. Адже багато гравців «Локомотива» вирушать у складі національної збірної на відбірковий етап чемпіонату Європи 2015 року...

- Так, вже 16 травня починаються ігри для збірної України на цьому етапі. Мені зі свого боку хотілося б хлопцям побажати показати хорошу гру і вийти у фінальну частину.

- Зараз ще рано говорити про міжсезоння і кадрові зміни?

- Так, поки рано. Всі ми бачимо ситуацію в нашій країні - і політичну та економічну. Але мені б дуже хотілося, щоб керівництво Південної залізниці, «Укрзалізниці» зробили все можливе, щоб «Локомотив» жив, грав, показував результат і прославляв наш український волейбол на міжнародних аренах.

 

 

 

Прес-служба ФВУ по матеріалам офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник