Світла пам’ять…

11:50 | 11 апреля 2021
 Світла пам’ять… Сьогодні перестало битися серце Станіслава Люгайла   Сьогодні на 85-му році життя перестало битися серце Заслуженого майстра спорту, олімпійського чемпіона 1964 року, Заслуженого тренера України, Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України…    Станіслав Люгайло народився 1 січня 1938 р.  Світла пам’ять…

Сьогодні перестало битися серце Станіслава Люгайла 

 

Сьогодні на 85-му році життя перестало битися серце Заслуженого майстра спорту, олімпійського чемпіона 1964 року, Заслуженого тренера України, Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України…

 


 

Станіслав Люгайло народився 1 січня 1938 р. у Сухумі. У 1963 р. був запрошений до волейбольної команди «Радіотехнік» із Риги, у складі якої був чемпіоном СРСР, переможцем міжнародних турнірів. У 1964 р. у складі збірної команди СРСР став чемпіоном Ігор ХVІІІ Олімпіади в Токіо (Японія). Був гравцем атлетичної статури, який володів потужним точним ударом та високим стрибком. За вміння «зависати» в повітрі під час стрибка дістав прізвисько «Вертоліт».

 

У 1969 р. переїхав до Донецька, працював головним тренером чоловічої команди «Динамо». 1976 р. був призначений головним тренером донецької жіночої команди «Спартак».

 

З 1991 по 1996 рр. працював по контракту на Філіппінах (м. Маніла) з чоловічими та жіночими командами цієї країни. На Іграх Південно-Східної Азії очолювані ним колективи ставали чемпіонами та призерами змагань.

 

З 1996 р. працював головним тренером жіночої команди «Медіка-ШВСМ» («ДонНУЕТ-ШВСМ») із Донецька, яка з І-ї ліги дійшла до Суперліги чемпіонату України.

 

За роки роботи підготував більше 20 майстрів спорту. У 2002 р. його вихованка Алла Крутько в складі збірної України завоювала срібну медаль на чемпіонаті Європи серед юніорок.

 

2014 року Станіслав Антонович, разом із дружиною Ольгою Ахлестіною, переїхав до Харкова, де до останнього працював у Харківському вищому училищі фізичної культури і спорту й допомагав дружині тренувати жіночу команду «Збірна Харківської області - КЗ «ХПКСП» ХОР…

 

Колектив ГО ФВУ висловлює щирі співчуття рідним та близьким покійного...

Світла пам’ять…

 

 

Источник