Суперліга (чоловіки). 1/2 фіналу. Вдома й стіни допомагають?

11:35 | 01 апреля 2021
Суперліга (чоловіки). Суперліга (чоловіки). 1/2 фіналу.  Вдома й стіни допомагають?

Сьогодні ВК «Житичі-ПНУ» та «Юракадемія» матимуть нагоду довести це 

 

Як відомо, у двох перших поєдинках півфінальної серії «Барком-Кажани» та «Епіцентр-Подоляни» на домашніх аренах двічі здолали, відповідно, ВК «Житичі-ПНУ» та «Юракадемію». Таким чином, уже сьогодні вони мають нагоду оформити собі дострокові путівки до фіналу чемпіонату. Для цього львів’янам та городочанам необхідно перемогти своїх опонентів ще раз. Але оскільки матчі відбуватимуться у Житомирі та Харкові, то у господарів майданчиків є нагода довести справедливість аксіоми про магію рідних стін…


 

ЖИТОМИР (СК ЖДУ)

 

ВК «ЖИТИЧІ-ПНУ» - «БАРКОМ-КАЖАНИ»

 

1 квітня – початок о 18.00
2 квітня (в разі необхідності) – початок о 12.00

 

Перші матчі – 0:3 і 0:3. Рахунок у серії: 0-2

 

У поточному сезоні житомирські волейболісти неодноразово доводили, що цілком спроможні складати грізним львів’янам гідну конкуренцію. Однак, хоч як парадоксально, в усіх шести попередніх очних зустрічах зазнавали поразок. У тому числі й у поєдинках за Суперкубок та Кубок України. Не склалося у підопічних Сергія Терейковського і тиждень тому, тепер уже в рамках півфінальної серії Суперліги. Хоч як їхні основні снайпери Віталій Бондар (загалом у двох матчах набрав 27 очок) та Ален Дідовіч (21 очко) намагалися вибити опонентів із психологічної рівноваги, їм це вдавалося лише епізодично. Бо в цілому перевага підопічних Угіса Крастіньша (у них традиційно відзначилися Ілля Ковальов – 27 очок та Антон Квафарена – 26 очок) сумнівів не викликала.

 

Щоправда, то було у Львові. А зараз фактор рідних стін уже може спрацювати і на користь «Житичів-ПНУ». Адже там Бондар і компанія традиційно доводять свій солідний волейбольний потенціал на особливому куражі, який неодноразово допомагав їм досягати успішних результатів у дуже складних протистояннях. Можливо, саме так трапиться і цього разу, і інтрига в дуелі цієї пари збережеться, принаймні, до 2 квітня?..

 

ХАРКІВ (СК НЮУ)

 

«ЮРАКАДЕМІЯ» - «ЕПІЦЕНТР-ПОДОЛЯНИ»

 

1 квітня – початок о 16.00
2 квітня (в разі необхідності) – початок о 12.00

 

Перші матчі – 0:3 і 1:3. Рахунок у серії: 0-2

 

Схожа ситуація склалася і в цьому протистоянні. Тиждень тому на домашній арені підопічні, тепер уже, Валерія Парамея достатньо переконливо довели, що не «зігнулися» під психологічним тягарем за невдачі у кількох попередніх матчах (насамперед, у півфіналі Кубка України в дуелі з ВК «Житичі-ПНУ»), зберегли вміння демонструвати у кульмінаційні моменти сталевий характер і досягати важливих перемог в ефектному стилі.

 

Щоправда, паралельно і «Юракадемія» показала, що пробилася до півфіналу не випадково, і задовольнятися лише цим фактом (який, щоправда, вже можна вважати солідним успіхом) аж ніяк не збирається. У першому матчі в Городку підопічні Сергія Коваленка були дуже близькими до успіху, принаймні, в двох із трьох сетів, тому можна казати і про те, що їм трішечки не вистачило фарту. Однак у наступній зустрічі харків’яни вже чомусь були мало схожими на самих себе, дозволивши суперникам частенько відзначатися красивими результативними комбінаціями. Особливо варто відзначити старання Володимира Сидоренка, який набрав тоді 21 очко. Та й узагалі, коли городочани забували про відповідальність за результат, діяли сміливо і розкуто, та не дозволяли собі купи прикрих помилок (насамперед, на подачах), то рахунок неодмінно стрімко зростав на їхню користь.

 

Чи зуміли «юристи» винести корисні для себе уроки з двох поразок у Городку і підготувати грізним опонентам неприємні сюрпризи вже на власній домашній арені, де вони також, зазвичай, діють з «вогниками» в очах – незабаром дізнаємося!

 

Пресслужба ГО ФВУ

 

 

Источник