Кубок України (чоловіки). Анонс «Фіналу чотирьох». «Три кити» у Городку

21:05 | 18 марта 2021
Кубок України (чоловіки). Кубок України (чоловіки). Анонс «Фіналу чотирьох».  «Три кити» у Городку

Почесний приз може зберегти поточну прописку, повернути стару або ж отримати абсолютно нову 

 

19-20 березня у Городку відбудуться вирішальні поєдинки чоловічого Кубка України, де боротьбу за почесний приз поведуть чотири найсильніші, за підсумками регулярного чемпіонату, команди. Нагадаємо, що жереб визначив наступні півфінальні пари: «Епіцентр-Подоляни» - ВК «Житичі-ПНУ» та «Барком-Кажани» - ВК «МХП-Вінниця».

Напередодні цього грандіозного та неймовірно інтригуючого волейбольного свята (прямі трансляції всіх поєдинків плануються на телеканалах UA:ПЕРШИЙ, «1-й Подільський», Хsport, Спорт-1, Суспільне ТБ та на YouTube каналі ГО ФВУ) ми поспілкувалися з наставниками всіх чотирьох претендентів на здобуття авторитетного трофею, які поділилися думками щодо потенціалу своїх суперників у півфіналах, а також у протистоянні за сам красень-кубок або медалі за третє місце…


 

Сергій ТЕРЕЙКОВСЬКИЙ, головний тренер ВК «Житичі-ПНУ»…

 

– Волею жеребу, у півфіналі нам випало зіграти з командою господарів «Фіналу чотирьох», яка ставить перед собою найвищі завдання та, відповідно, має належну комплектацію. Її майстри знають про волейбол усе, тож боротися з ними буде дуже важко. Щоправда, протягом сезону нам вдалося одного разу здолати городочан у напруженій «п’ятихатці» - сподіваюся, та перемога додасть нам психологічної впевненості у власних силах нині.

 

А так, на мій погляд, у кожному поєдинку все буде залежати від дрібниць. Перемагатиме той, хто скоріше віднайде ті дрібнички і не дозволить їм перетворитися на великі проблеми. Плюс – неухильне виконання тренерських установ, належна ігрова дисципліна, максимальна самовіддача у боротьбі не просто за кожне очко, а за кожен момент! Причому, що називається, від і до. У Городку зібралися чотири найсильніші команди за підсумками регулярного чемпіонату, тож дозволити собі розслабитися бодай на мить у протистоянні з будь-якою – це може призвести до фатальних наслідків…

 

Взагалі ж, не сумніваюся, мотивація у всіх учасників зашкалює! Мета у всіх одна, хоча стимули трохи різняться. Ми прагнутимемо зберегти Кубок України у Житомирі, «Барком-Кажани» - повернути його до Львова, а «Епіцентр-Подоляни» та ВК «МХП-Вінниця» - вперше оформити почесному трофею місцеву прописку. Образно кажучи, саме на цих «трьох китах» і формується особливість нинішнього «Фіналу чотирьох»!

 


Юрій МЕЛЬНИЧУК, головний тренер СК «Епіцентр-Подоляни»…

 

– На мою думку, всі чотири команди, які пробилися до «Фіналу чотирьох», справді заслужили на це, оскільки гідно відіграли протягом кількох відбіркових етапів і довели свою перевагу над сильними опонентами. У кожного з претендентів на тріумф є власні «козирі». Наприклад, наш суперник у півфіналі – ВК «Житичі-ПНУ» - вкомплектований переважно досвідченими майстрами. При цьому багато хто з них має за плечима солідний міжнародний досвід. Нарешті, той факт, що наразі саме житомирська команда є володарем Кубка України – найкраще свідчить про її амбіції і в поточному сезоні.

 

Відповідно, щоби її перемогти, там необхідно дуже добре постаратися. Зробити це в рідних стінах, здається, буде ще складніше, оскільки на гравцях може позначатися тягар відповідальності перед власними вболівальниками. Тим не менш, ми добре знаємо можливості житомирян і готуємося належним чином. Хлопці працюють з великим старанням та самовіддачею, тож, сподіваюся, продемонструють на майданчику всі свої найліпші якості.

 

«Барком-Кажани» - колектив, упевнений у власних силах, із рядом по-справжньому майстровитих виконавців. «Фішка» львів’ян – пара центральних блокуючих Юрій Семенюк і Максим Дрозд, які є провідними у цьому амплуа і в національній збірній. Плюс – у них за плечима є хороший досвід Євроволей-2019. Але й усі інші – не подарунок!

 

ВК «МХП-Вінниця» підкупає амбітністю та зашкальною самовідданістю у боротьбі за кожне очко. Тож абсолютно не погоджуюся з думкою, що команда з Тростянця є аутсайдером «Фіналу чотирьох»…

 

А взагалі, не сумніваюся, протягом двох днів у Городку вируватиме справжнє свято чоловічого волейболу – мобільного, атлетичного, дисциплінованого і креативного водночас. Я вірю, що наша команда спроможна бути на цьому святі не просто рядовим учасником!

 


Угіс КРАСТІНЬШ, головний тренер «Барком-Кажанів»…

 

– У програмі підготовки до «Фіналу чотирьох» дуже корисним для нас став поєдинок із білоруським «Шахтарем» із Солігорська. Тому хочу подякувати зарубіжним суперникам за той цікавий спаринг! А так – готувалися у звичному тренувальному режимі…

 

Суперники? На мій погляд, за своїм потенціалом усі є більш-менш рівними. У тому числі й наш опонент у півфіналі – ВК «МХП-Вінниця». Всі намагаються грати у сучасний – швидкий та атлетичний волейбол, всі добре розуміють, що таке ігрова дисципліна… Наше завдання: не дати кожному супернику добре використати на майданчику їхні сильні сторони і, навпаки, максимально реалізувати свої.

 

Мені відомо, що багато хто вже передбачає вирішальний поєдинок «Барком-Кажани» - «Епіцентр-Подоляни». Але аж ніяк не поділяю таке переконання. Звичайно, зі свого боку ми націлюємося обов’язково пробитися до фіналу та, зрештою, повернути почесний приз до Львова, однак будемо робити це крок за кроком. Тобто, наразі ми повністю сконцентровані на поєдинку із ВК «МХП-Вінниця». Якщо переможемо і вийдемо до фіналу – тоді почнемо думати про наступного суперника. Буде це «Епіцентр-Подоляни» чи ВК «Житичі-ПНУ» - однаково. Мене, насамперед, цікавить гра моє команди, і лише потім – наших опонентів…

 

Костянтин РЯБУХА, головний тренер ВК «МХП-Вінниця»…

 

– З одного боку, на відміну від суперників, ми мали ігрову практику у чвертьфінальних матчах Суперліги з «Юракадемією». Це – плюс. З іншого – невдача у протистоянні з харків’янами солідно позначилася на психологічному настрої гравців. Це – мінус. Тобто, довелося робити все можливе, щоби змусити їх якомога скоріше забути про ті поразки та максимально зосередитися на кубковому «Фіналі чотирьох». Сподіваюся, нам це вдалося, і в Городку наша команда буде спроможною продемонструвати свою найкращу гру. Так би мовити, не хочемо бути зайвими на цьому справжньому святі волейболу!

 

Суперники? На моє переконання, основними «ковалями» перемог сьогодні є діагональні та догравальники. У нашого півфінального суперника – «Барком-Кажанів» - із цим усе гаразд. Та й у городочан із житомирянами – також. Вони налічують у своїх складах досвідчених виконавців, які вміють давати результат навіть, що називається, на складних м’ячах. Плюс – усі три мають на цих позиціях цікавих та майстровитих легіонерів. Тобто, їх не треба вчити грати у волейбол, для них головне – перебувати у хорошому фізичному тонусі.

 

Ми же за подібним досвідом, об’єктивно, трохи поступаємося. Фактично, є лише Артем Скороход, який цілком підпадає від вище зазначене. А так, образно кажучи, на кожен метр ігрового майданчику нам поки не вистачає належного ігрового досвіду.

 

Однак, безсумнівно, наші молоді волейболісти аж ніяк не хочуть пасти задніх у протистоянні з маститими опонентами. Вони націлені боротися до останнього, скласти будь-кому гідну конкуренцію. І я вірю в них!


КАЛЕНДАР МАТЧІВ

 

19 березня. Півфінал

 

13.00   «Епіцентр-Подоляни» - ВК «Житичі-ПНУ»
15.30   «Барком-Кажани» - ВК «МХП-Вінниця»

 

20 березня


11.00   За третє місце
14.00   Фінал

 

Пресслужба ГО ФВУ

 

 

Источник