Суперліга (чоловіки). «Локомотив» знов чемпіон, «Хімпром» вперше взяв «срібло»

00:25 | 20 апреля 2014

Вже перший матч останнього дня другого фінального туру зняв всі питання стосовно чемпіона та призерів ХХIII чемпіонату України. В битві команд, які конкурували увесь сезон, повноцінну перемогу здобув «Хімпром» і піднявся на другу ступень п’єдесталу, зробивши останній матч формальністю. Подробиці останнього дня чемпіонату далі.

 

ДЕНЬ ТРЕТІЙ

«Хімпром» - «Фаворит» - 3:1 (28:26, 25:20, 23:25, 25:22). ВІДЕО

Відверто кажучи, «Хімпром» переміг «Фаворит» земляків у рівній боротьбі, але сумчани при цьому продемонстрували фантастичну непоступливість — вони, чіплялися за кожне очко, неначе кішка — кігтями і видряпали, врешті решт, перемогу, яка принесла їм срібні медалі. «Фаворит» уперто переслідував суперників, але кожного разу якісь провали та недолугі помилки залишали лубенців не при справах, зазначає сайт «Спорт Полтавщини».

Першу партію, здавалося, лубенці зможуть врятувати: «Фаворит» програвав — 12:17, але вирівняв становище — 23:23 і 24:24. Та у грі, як кажуть, на «більше-менше» наші земляки жодного разу не вийшли вперед і програли перший сет — 26:28.

А поразка у другій партії перетворилася на справжній психологічний провал. «Фаворит» вів у рахунку — 15:12, 19:17, але саме тут сумчани своїми «котячими кігтями» видряпали перемогу — 25:20. Фінішну фазу цього сету, в якому лубенці вигравали — 19:17, вони катастрофічно програли з рахунком — 1:8!

Третю партію «Фаворит» зміг врятувати, програючи за ходом гри — 2:7, 8:12, 14:16. Блискуча гра Філіпа Гармаша на прийомі м’яча і капітана команди Євгена Бойка — в атаці, переломили хід гри. Лубенці вийшли вперед — 18:17 і довели свою переваги до перемоги — 25:23. Рахунок у матчі став 2:1 на користь «Хімпрому». Для того, щоб завоювати срібні медалі, «Фавориту» треба було перемогти ще в одній партії. Тут наших земляків влаштовувала навіть поразка з рахунком — 2:3, за цей результат «Фаворит» отримав би 1 очко, а «Хімпром» — 2 очка. Ця «арифметика» принесла б «Фавориту» срібні медалі...

На жаль, четверта партія принесла цілий ряд тактичних провалів у грі «Фаворита», якими сповна скористалися сумчани. Наші земляки вели в рахунку — 11:8, але потім програвали — 12:14, знову вийшли вперед — 19:17 і програвали — 19:20. А коли рахунок зрівнявся — 22:22, лубенці проґавили все, що тільки можна — і програли — 22:25. «Хімпром» переміг у матчі — 3:1, отримавши за свою перемогу такі необхідні 3 очка, а «Фаворит» залишився з турнірним «нулем», який позбавив його срібних медалей. У підсумковій таблиці «фіналу чотирьох» сумський «Хімпром» набрав 10 очок  і випередив на один пункт «Фаворит», на балансі якого залишилося 9 очок. Після цього матчу вже зникли всі інтриги у чемпіонаті України 2013-2014 років: чемпіоном став «Локомотив», срібним призером «Хімпром», бронзовим — «Фаворит».

Нагадаємо, що лубенська команда, перемігши «Локомотив» в першому турі, була лідером і небезпідставно претендувала навіть на чемпіонський титул. Але саме в полтавському турі головна відбулася втрата «Фавориту» напевно, коли після яскравої перемоги над «залізничниками» трапився несподіваний програш «Кримсоді». Це був день, коли лубенцями була втрачена можливість стати чемпіоном, хоча лубенські волейболісти боролися до останнього і в Харкові. Але у випадку з «Локомотивом» снаряд двічі в одну і ту ж воронку не потрапляє.

 

«Локомотив» - «Кримсода» - 3:0 (25:20, 25:22, 25:14). ВІДЕО (+НАГОРОДЖЕННЯ)

Харків’яни в ранзі 14-разового чемпіону України на мажорному акорді завершив сезон, без проблем свого постійного конкурента минулих років «Кримсоду», яка фінальний турнір провалила. «Локомотив» вшосте поспіль зробив «золотий» дубль.

 

 

КРАЩІ ГРАВЦІ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ-2013/14

 

Кращій блокуючий: Микола РУДНИЦЬКИЙ («Локомотив»)

Кращій зв’язуючий: Сергій ГУМЕНЮК («Хімпром»)

Кращий нападник: Ян ЄРЕЩЕНКО («Локомотив»)

Кращий ліберо: Пилип ГАРМАШ («Фаворит»)

Також були відзначені кращі гравці у складах окремих команд

«Локомотив» - Ян ЄРЕЩЕНКО

«Хімпром» - Денис ЗУЙ

«Фаворит» - Дмитро СУХІНІН

«Кримсода» - Роман ДОБРИЦЯ.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник