Суперліга (чоловіки). Все визначить заключний день

12:25 | 19 апреля 2014

У другий день принципові перемоги здобули «Локомотив» та «Хімпром». Але єдине, що стало відомо на цей час, те, що «Кримсода» залишиться без медалей. Імена чемпіона та призерів стануть відомі вже після матчі заключного дня.

 

ДЕНЬ ДРУГИЙ

«Кримсода» – «Хімпром» 0:3 (17:25,23:25, 21:25). ВІДЕО

У першому матчі дня «Кримсода» у трьох партіях поступилася «Хімпрому». В разі перемоги кримчани продовжували бути в претендентах на медалі чемпіонату. Але й сумчани прекрасно усвідомлювали, що перемога в цій грі гарантує їм місце на п"єдесталі пошани. Видно, мотивація у «Хімпрому» була вище. Після рівної боротьби на початку і середині першого сету «Кримсода» повністю провалила кінцівку партії. У другому сеті спочатку знову була рівна боротьба, але поступово «Хімпром» вирівняв гру і знову вів у рахунку. Але в самій кінцівці на подачі молодого центрального блокуючого Івана Волковича кримчани зуміли, здавалося б, відродити інтригу. Але удар доігровщіка «Хімпрому» Сергія Кушніра дозволив завершити сумчанам кінцівку другої партії без особливих нервів.

У третій партії «Кримсода» виявилася у відчайдушній ситуації. Адже поразка в цьому матчі закривало перед ними перспективи піднятися на п"єдестал пошани. Головний тренер кримчан Віктор Вовк відчайдушно намагався перехопити ініціативу, тасуючи склад команди, включаючи і зв’язуючих. Але «Кримсода» так і не знайшла можливості переломити хід зустрічі і в підсумку поступилася в трьох партіях, дозволивши «Хімпрому» обійти себе в медальній гонці.

 

«Локомотив» (Харків) - «Фаворит» (Лубни ) - 3:1 (23:25, 25:12, 25:23, 25:18). ВІДЕО

Харківський «Локомотив» в зустрічі з лідером зумів взяти реванш за поразку в першому фінальному турі в Полтаві.

Не все відразу склалося вдало для підопічних Юрія Філіппова. У першій партії була рівна боротьба аж до кінцівки сету, в якій вдало зіграли волейболісти «Фаворита». У результаті «Локомотив» опинився в ролі наздоганяючого, але треба сказати , що це було тимчасове явище. Друга партія лише спочатку пройшла у впертій боротьбі, але потім «Локомотив» зробив ривок, після якого була досягнута порядкова різниця в рахунку. Наставник «Фаворита» Руслан Рубан вирішив не противиться долю і дав перепочити основному складу, виставивши для догравання сету резервних гравців .

Найбільш напруженими вийшли третя і четверта партії. І тут позначився клас «Локомотива» одну з кращих ігор у сезоні провели доігровщік Ян Єрещенко та Сергій Капелусь (на щастя, травма, отримана в грі напередодні виявилася несерйозною) і діагональний Юрій Томін. Але в цілому на перемогу зіграла вся команда, яка злагоджено відпрацювала як у захисті, так і в нападі. І в догравання підопічні Юрія Філіппова були переконливішими «Фаворита».

Визначальною в матчі стала третя партія. В разі перемоги в неї «Фаворит» набирав один балл і навіть в разі поразки в цьому матчі суперники мали б однакову кількість очок. І в такому разі став би дуже вірогідним додатковий матч. Після того як Юрій Томін в простій ситуації відправив м’яч в аут рахунок став 21:20 на користь «Фаворита». Тайм-аут Юрія Філіппова. Саме тут відбувся перелом. Догравання Сергія Капелуся, Георгі Братоєв, як заправський нападник, розібрався з м’ячем, що переходить, а потім харків’яни заблокували головного снайпера лубенчан Віталія Сухиніна. 23:21. «Фаворит» відігрався. 23:22. Подача Ярослава Заїки, і тут Братоєв, напевно, набрав вирішальне очко, зробив елегантну зкидку відразу після прийому. А переможну крапку в партії міцним ударом поставив Ян Єрещенко. 25:23.

В четвертій партії такої напруженої кінцівки вже не вийшло. «Локомотив» добився п’ятиочкової переваги вже до другої перерви, яку до фінішу тільки збільшив. 25:18. 3:1 - у підсумку ейс Юрія Томіна поставив логічну крапку в цьому матчі, після якого турнірну таблицю очолив «Локомотив», у якого тепер 11 очок. У «Фаворита» - 9, у «Хімпрому» - 7, а у «Кримсоди» - 3.

 

ДЕНЬ ТРЕТІЙ

Першими на майданчик вийдуть «Фаворит» та «Хімпром». Вони упродовж регулярного чемпіонату сперечалися за перемогу в ньому, а зараз сперечатимуться за срібні медалі. Лубенчан в цьому сенсі влаштує й поразка з рахунком 2:3, сумчан відповідно влаштує будь-який інший результат. «Фаворит» має шанси на «золото». Для цього треба просто перемагати і чекати дива від «Кримсоди». В разі перемоги лубенської команди «Локомотив» теж влаштує вікторія з будь-яким результатом. Якщо вишукувачі чемпіонського титулу наберуть рівну кількість, то згідно Регламенту буде назначений додатковий матч.

 

 

 

Прес-служба за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник