Друга ліга (чоловіки). Анонс «Фіналу чотирьох». Без очевидних фаворитів

16:20 | 05 марта 2021
Друга ліга (чоловіки). Друга ліга (чоловіки). Анонс «Фіналу чотирьох».  Без очевидних фаворитів

Шанси конкурентів у боротьбі за «золото» є приблизно рівними 

 

Сьогодні у Бердянському міському Палаці спорту бере старт «Фінал чотирьох» у другій чоловічій лізі. Протягом трьох днів за комплекти нагород між собою боротимуться «Датський текстиль», ВК «Горіш», ВК «Боярка» і «Бердянськ-БДПУ»…

 

На відміну від минулого сезону, коли очевидним фаворитом був ВК «Решетилівка», у сезоні нинішньому боротьба за чемпіонський титул очікується значно гострішою. Адже на шляху до вирішального турніру всі чотири претенденти на «золото» продемонстрували волейбол приблизно однакового рівня. І хоча, зрештою, «Датський текстиль» і ВК «Боярка» завершили виступи у своїх групах без жодної поразки, у поєдинках зі своїми основними конкурентами перемоги до них приходили у серйозній боротьбі. 

 

Так, «текстильники» у дуелі з ВК «Горіш» впоралися зі своїм завданням досить швидко – 3:0 (25:15, 25:20, 25:20), але у другому й третьому сетах були моменти, коли підопічні граючого тренера Андрія Стефурака могли змінити розвиток подій на майданчику докорінно. Підвели помилки на власних подачах. Та ще й кращі бомбардири колективу із Сокаля – Сергій Пащенко та Віталій Демчук (набрали по 12 очок) – у кульмінаційні моменти влучали наче на замовлення. Отже, тоді «Датський текстиль» довів справу до успіху без валідольних клопотів. Але ж чи є гарантія, що саме так станеться і зараз? Тим більше, що суперничати доведеться ще й з лауреатами іншої групи, де теж хлопці підібралися – не промах!

 

До речі, очне протистояння ВК «Боярка» та «Бердянська-БДПУ» також вийшло досить гострим – 3:1 (25:7, 21:25, 25:16, 25:19). Зазнавши справжнього фіаско у стартовому сеті, підопічні Кирила Пономаренка не знітилися, швидко провели продуктивну роботу над помилками, і в другій партії вже самі домінували майже беззаперечно.

 

Щоправда, як виявилося, волейболісти з Київської області під керівництвом відомого спеціаліста Ігора Альохіна також були спроможними до оперативних змін у власних діях. Вдалі заміни та дієві підказки під час тайм-аутів дозволили їм перехопити ініціативу - цього разу вже остаточно.

 

Отже, судячи з усього, особливе значення у Бердянську матиме, насамперед, поєдинок «Датський текстиль» - ВК «Боярка». Але й, безсумнівно, ВК «Горіш» та «Бердянськ-БДПУ», тим більше – у рідних стінах, боротимуться за свій шанс до останнього. Що ж, максимальна інтрига – це чудово!


Календар матчів «Фіналу чотирьох» можна дізнатися за наступним посиланням…

 

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=30&PID=89

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник