Хто стане чемпіоном? Віктор МИХАЛЬЧУК: «Багато чого залежатиме від психологічної готовності команд»

16:40 | 17 апреля 2014

Свою думку відносно підсумкового розподілу місць в чоловічому чемпіонаті України поділився головний тренер львівського ВК «Бакрком-Кажани» Віктор МИХАЛЬЧУК:

 

- Складно давати оцінку команд, адже я не бачив вживу матчі першого туру. Судячи з результатів, трійка команд, яка виступала на першому етапі, склала цілком достойну конкуренцію «Локомотиву». Харків’яне не виглядали на голову сильніше за інших, як можливо хтось представляв собі до старту фінальної частини.

Тож підсумок чемпіонату може бути несподіваним. Хоча більше шансів має все ж таки «Локомотив». Перш за все, завдяки комплектації.

- «Фаворит» обіграв харків’ян в першому турі. Можливо і в другому турі він попсує нерви фавориту чемпіонату?

- Можливо. Багато чого залежатиме від того, в якому ступені психологічної готовності підійдуть команди до вирішальних матчів. Незадоволеність результатом зазвичай мобілізує. Це може стосуватися і «Кримсоди», і «Хімпрому». Але, вважаю, що більше амбіцій, тобто незадоволеності результатом,  у «Локомотиву».

- Але у інших команд є висока мотивація вперше стати чемпіоном?

- Так, згоден. Але це разом з цим накладає й високу відповідальність, і це може значно вплинути на гравців, тим більше це не одна гра, а три. І поразка, наприклад «Фаворита» от «Хімпрому», може відкинути цю команду за межи трійки. Можуть внести корективи в результати хвороби, чи травми лідерів - не дай Боже, звісно. Але для того, щоб добиватися високої цілі, треба мати повний склад, де є рівноцінні заміни гравцям основної «шістки»

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник