Перша ліга (чоловіки). 3-й тур. Очікуємо на останнього фіналіста!

00:20 | 23 февраля 2021
Перша ліга (чоловіки). Перша ліга (чоловіки). 3-й тур.  Очікуємо на останнього фіналіста!

Наразі участь у «Фіналі чотирьох» за собою забронювали «ВК «Нікополь», ВК «Житичі-ДЮСШ-ПНУ» та «Контінентал» 

 

Перші матчі вирішального туру регулярного чемпіонату забезпечили путівками до «Фіналу чотирьох» якраз ті команди, які виказували націленість на здобуття цього почесного права найбільш яскраво. Попри серйозну конкуренцію, троє із чотирьох претендентів підкріпили власні амбіції відповідними результатами та гарантували собі продовження боротьби за медалі турніру. Хто складе їм компанію - «ГУНП у Донецькій області» або «ХДВУФК №1-Локомотив», стане відомо після заключних поєдинків за участю харківського колективу, що відбудуться 27-28 лютого…

 

У групі А ВК «Нікополь», для потрапляння до фінального квартету, необхідно було здобути перемогу бодай над одним із двох конкурентів. Волею календаря, першим із них на шляху нікопольської команди виявився ДДМА-ДЮСШ. І він намагався робити все залежне від себе, щоби зберегти максимальну інтригу. Але що поробиш, коли підопічні Андрія Муравчикова вийшли на майданчик із залізним прагненням будь-що продовжити свою виграшну серію? Тож у представників Краматорська нічого путнього не вийшло – 0:3 (19:25, 12:25, 16:25, при цьому у нікопольців по 13 разів відзначилися Ілля Міхно та Олександр Галанін).

 

Не вийшло і в другого суперника колективу з Нікополя - «ГУНП у Донецькій області» - 1:3 (12:25, 24:26, 25:23, 16:25) , хоча йому перемагати було ще більш необхідно. Однак, попри хорошу бомбардирську націленість Миколи Ярмоленка (набрав 17 очок), маріупольці абсолютно не впоралися з нейтралізацією того ж Галаніна (відзначився 19 разів), а ще підопічні Андрія Муравчикова «знищили» захист опонентів 13-ма ейсами і такою ж кількістю блоків.

 

Відповідно, хоча наразі «ГУНП у Донецькій області» має на одну перемогу більше за «ХДВУФК №1-Локомотив», шанси зіграти у майбутньому «Фіналі чотирьох» у нього залишилися примарними. Адже тепер харківській команді, щоби випередити основного конкурента і посісти в групі бажане друге місце, достатньо буде перемогти когось із аутсайдерів - «Вгору» чи «Донбас», матчі з якими заплановані на 27 і 28 лютого…

 

У групі Б дива зарядженості на успішний результат продовжили демонструвати юні волейболісти ВК «Житичі-ДЮСШ-ПНУ» (НА ФОТО). Прекрасно усвідомлюючи, що найкращим подарунком на День народження своєму наставнику Вадиму Кравченку буде путівка до «Фіналу чотирьох», вони і здобули її у ключовому поєдинку проти ВК «Борислав» - 3:1 (25:15, 25:22, 18:25, 25:20). Так, суперник був із числа аутсайдерів чемпіонату, проте аж ніяк не такий, якого, що називається, можна обіграти однією лівою. Тож юним житомирянам довелося вкотре продемонструвати, не по роках, напрочуд раціональну гру, якої так настирливо навчає їх головний тренер – тактично виважену та холоднокровну. Мовляв, поки не вистачає дорослої чоловічої потужності – беріть своє розумом і дисципліною. Ось і беруть. Власне, ота сама тотальна віра у наставника, схоже, якраз і стала тим особливо важливим чинником, завдяки якому торік підопічні Вадима Кравченка вибороли «бронзу» у другій лізі, а зараз максимально наблизилися до сходження на п’єдестал пошани вже у першому дивізіоні. Принаймні, їхня лідерська підсумкова сходинка у турнірній таблиці в дуже непростій групі недвозначно натякає – продовження обов’язково буде!

 

А ось інтрига другої путівки до фінального раунду вилилася в очне протистояння двох претендентів на неї - «Контітентала» та ВК «Патріот-Рівне». Краще розпочали підопічні Віктора Козловського – 25:19, однак надалі досвідчені спортсмени із Чернівців поступово перебрали ігрову ініціативу до власних рук, і в трьох наступних сетах їхня загальна перевага сумнівів не викликала – 25:22, 25:11, 25:16.

 

Отже, 3:1 – «Контінентал» також продовжить боротьбу за один із комплектів медалей у «Фіналі чотирьох».

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник