Суперліга (жінки). 10-й тур. Лучанки та рівнянки лідерок не засмутили

02:50 | 21 февраля 2021
Суперліга (жінки). Суперліга (жінки). 10-й тур.  Лучанки та рівнянки лідерок не засмутили

Визначилися чвертьфіналі пари, що зіграють у плей-офф 

 

Заключні матчі регулярного чемпіонату мали не тільки визначити остаточне розташування команд у таблиці, але й сформувати пари майбутніх чвертьфіналістів у серії плей-офф та назвати господарів двох турів у серії плей-аут. Зрештою, попри занадто оптимістичні сподівання вболівальник деяких колективів, з турнірної точки зору все обійшлося без несподіванок. Натомість достатньо несподіваним став сюжет поєдинку «Галичанка-ЗУНУ» - ВК «Полісся-ШВСМ-ЖДУ»…

 

ЮЖНЕ (ФСК «Олімп»)

 

«Хімік» - «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - 3:0 (25:17, 25:18, 25:14)
СК «Прометей» - «Волинь-Університет-ОДЮСШ» - 3:0 (25:20, 25:17, 25:11)

 

«Волинь-Університет-ОДЮСШ» - «Хімік» - 0:3 (16:25, 17:25, 16:25)
«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - СК «Прометей» - 0:3 (11:25, 21:25, 21:25)

 

Вирішальний тур «регулярки» «Волинь-Університет-ОДЮСШ» та «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» розпочинали, знаходячись у таблиці на третій та четвертій сходинках відповідно. Але щоби на них і фінішувати, обом командам необхідно було створити справжнє диво у вигляді перемог над беззаперечними лідерами чемпіонату. Проте в останніх стосовно цього варіанту була власна однозначна відповідь, яка повністю матеріалізувалася у підсумкових протоколах і на табло.

 

Не скажеш, що лучанки та рівнянки за свої шанси взагалі не чіплялися. Ні, вони старалися, але кількість власних помилок дозволяла сподіватися на успішні результати лише в тому випадку, якби у маститих суперниць їх накопичилося б, принаймні, вдвічі більше. Зрозуміло, що кам’янчанки (хоча у другому й третьому сетах протистояння з представницями Рівного в їхніх діях трапилися локальні провали) та южненки такої «розкоші» собі не дозволили, зрештою, схиливши шальки терезів на свій бік у максимально короткій кількості зіграних партій.

 

Таким чином, волейболісткам «Волинь-Університету-ОДЮСШ» та «Регіни-МЕГУ-ОШВСМ» залишалося сподіватися лише на осічки основних конкуренток у таблиці в паралельних матчах…

 


ЗАПОРІЖЖЯ (СК ЗНУ)

 

«Університет-ШВСМ» - «Аланта» - 0:3 (9:25, 14:25, 15:25)
ВК «Полтавчанка-ПНПУ» - «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» - 0:3 (18:25, 20:25, 20:25)

 

«Аланта» - ВК «Полтавчанка-ПНПУ» - 3:0 (25:18, 25:20, 25:14)
«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» - «Університет-ШВСМ» - 3:0 (25:11, 25:23, 25:11)

 

…Але, зокрема, «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» втрачати свого аж ніяк не збиралася. Змагаючись із об’єктивно слабкішими суперницями, підопічні Гарія Єгіазарова якраз і продемонстрували значно змістовніший волейбол, котрий дозволив їм здобути дві впевнені перемоги та, в підсумку, завершити регулярний чемпіонат на почесній третій позиції.

 

«Аланта» ж, розібравшись з майбутніми конкурентами у серії плей-аут не менш впевнено, отримала право на цій стадії змагань прийняти вдома другий вирішальний раунд…

 


ТЕРНОПІЛЬ (СК ЗНУ №1)

 

«Галичанка-ЗУНУ» - ВК «Полісся-ШВСМ-ЖДУ» - 2:3 (25:13, 25:20, 10:25, 12:25, 7:15)

 

Ну й, нарешті, матч у Тернополі, сценарій якого викликав у окремих шанувальників волейболу неоднозначну реакцію. І справді, на перший погляд, здивуватися було від чого. Адже після двох партій, виграних тернополянками достатньо переконливо, їхній наставник Віктор Туркула раптово прибрав із майданчику усю стартову шістку лідерів, разом із ліберо Вікторією Дельрос – на додачу. І хоча правила змагань робити подібний «фінт» дозволяють, через програні дублерками три наступні сети та, як наслідок, увесь матч – загалом, сміливий крок головного тренера «Галичанки-ЗУНУ» дав привід засумніватися у повному дотриманні законів «фейр плей». Бо, мовляв, таким чином він «допоміг» житомирській команді завершити регулярний чемпіонат на четвертому місці.

 

Однак, якщо копнути трішки глибше, то не складно зрозуміти, що насправді для обох команд результат того матчу фактично нічого не вирішував. Адже, навіть за умови поразки з рахунком 0:3, у підсумковій турнірній таблиці ВК «Полісся-ШВСМ-ЖДУ», маючи однакову кількість перемог та очок з «Волинь-Університетом-ОДЮСШ», усе одно випереджав би представника Луцька за додатковими показниками. От якби ж той «зачепив» бодай одну партію у вищезгаданому поєдинку з «Хіміком» (він проходив паралельно, але завершився якраз тоді, коли в Тернополі добігав кінця другий сет) - ситуація й справді вийшла б дуже цікавою! А так Віктор Туркула, надавши можливість солідно награтися резервісткам клубу, однозначно нічого «кримінального» не вчинив…

 

Отже, за підсумками заключного туру регулярного чемпіонату, залишається додати наступне…

 

СК «Прометей» та «Хімік» забезпечили собі прямі путівки до півфіналу плей-офф. На цій стадії чемпіонату клуб із Кам’янського поміряється силами з переможцем пари «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» - «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ», а представник Южного зійдеться зі щасливчиком у протистоянні ВК «Полісся-ШВСМ-ЖДУ» - «Волинь-Університет-ОДЮСШ». Боротьба у цих чвертьфінальних дуелях триватиме до двох перемог. Якщо доведеться проводити треті матчі, то вони відбудуться, відповідно, у Запоріжжі та Житомирі.

 

Команди, що посіли 7-10 місця, у серії плей-аут будуть суперничати одне з одним у двох турах. Господарем першого із них стане Тернопіль, другого – Дніпро. Колективи розпочнуть боротьбу із наступними активами: «Аланта» - 3 очки, «Галичанка-ЗУНУ» - 2 очки, ВК «Полтавчанка-ПНПУ» - 1 очко і «Університет-ШВСМ» - 0 очок.

 

Команди, які за підсумками 2-го етапу чемпіонату посядуть 7-8 місця, залишають за собою право виступати у Суперлізі в наступному сезоні.

 

Команда, яка посяде 9-е місце, зіграє перехідні матчі за збереження прописки у Суперлізі з командою, яка посяде 2-е місце у вищій лізі.

 

Команда, що стане 10-ю, залишить Суперлігу, а її місце посяде чемпіон вищої ліги за підсумками поточного сезону. 

 

Точні дати проведення всіх матчів стануть відомі трохи пізніше…

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник