Суперліга (чоловіки). 1/4 фіналу. Перший раунд – за житомирянами та харків’янами

21:05 | 20 февраля 2021
Суперліга (чоловіки). Суперліга (чоловіки). 1/4 фіналу.  Перший раунд – за житомирянами та харків’янами

Поки що ліпшу націленість на півфінал виказали «Житичі-ПНУ» та «Юракадемія» 

 

Висловлюючись боксерською термінологією, сьогодні квартет претендентів на вихід до півфінальної стадії чемпіонату провів між собою перший раунд протистояння. Але чи завершать його переможці поточні турнірні завдання такими собі «нокаутами» у другому раунді, або ж їм доведеться визначити сильніших із суперниками лише в третьому – дізнаємося 3-го і 6-го березня…

 

ТЛУМАЧ (СК «Колос»)

 

«Покуття-Прибилів» - ВК «Житичі-ПНУ» - 0:3 (15:25, 18:25, 18:25)

 

Продовжуючи боксерське порівняння, можна сказати, що до Тлумача ВК «Житичі-ПНУ» прибув у статусі справжнього тертого професіонала, якому належало вийти в ринг проти любителя. Так, амбітного і талановитого, але, все ж, любителя. І той самий «любитель» мав шанс здолати «професіонала» лише в тому випадку, якби той власноруч, що називається, підставився під разючий удар…

 

Однак житомиряни такої нагоди своїм опонентам не надали. Навіть за відсутності однієї зі своїх нокаутуючих рук – Алена Дідовіча та визнаного майстра блоків – Миколи Рудницького. Бо, набувши нині майже оптимальних фізичних кондицій і досягши солідного рівня колективного взаєморозуміння, підопічні Сергія Терейковського і без них достатньо впевнено контролювали хід подій на ігровому «рингу», вправно використовуючи помилки суперників на своєчасно «вистрілюючи» своєю другою нокаутуючою в особі Віталія Бондара (загалом набрав 15 очок).

 

Справедливості заради, обов’язково зауважимо, що підопічні Костянтина Лисейка також предстали без цілої когорти лідерів (Ігора Меркушева, Станіслава Азарова, Данила Свириденка, Костянтина Жилінського тощо…). І хоча всі інші номер на майданчику аж ніяк не відбували, насправді перевага їхніх суперників була тотальною. Звідси й результат…

 


ХАРКІВ (СК НЮУ)

 

«Юракадемія» - ВК «МХП-Вінниця» - 3:1 (25:19, 22:25, 25:22, 30:28)

 

А ось у цій парі зійшлися вже приблизно рівні за класом майстри волейбольної справи. З усіма своїми «козирями», а в складі ВК «МХП-Вінниця» - навіть із «джокером» Віктором Шаповалом, який напередодні вирішальних поєдинків в усьому сезоні повернувся до команди, за яку вже виступав раніше. Проте, на відміну від тих часів, у даному випадку справжнім «джокером» Шаповал не став – усе ж таки знаному бомбардиру потрібен певний час, щоби повноцінно влитися в значно оновлений колективний механізм. Тож наставник Костянтин Рябуха, не «вигадуючи велосипеду», зробив основну ставку в атаках на визнаних лідерів у поточному сезоні – Артема Скорохода (у підсумку записав на свій рахунок 25 очок) і Данііла Портного (14 очок).

 

Паралельно схожу тактику вибрав і візаві Рябухи – Сергій Коваленко, бо основне завдання з набору дорогоцінних очок було покладено на плечі перевірених спеціалістів – Івана Кривобока (відзначився 19 разів), Андрія Левченка та Ігора Антонюка (по 13 разів).

 

При цьому обидва головних тренера, наче змовившись, вимагали від своїх підопічних максимально потужних, нехай і ризикованих, подач. І хоча у підсумку ті «настріляли» в нікуди предостатньо (харків’яни помилилися 25 разів, тростянчани – 21), господарі майданчику отримали з цього трішки більше користі, оскільки періодично, що називається, вибивали опонентів з прийому.

 

Можна сказати, що цей момент відіграв дуже важливу роль у кінцевій перемозі «юристів». Зокрема ж, і у по-справжньому валідольній четвертій партії. У ній гості попервах володіли невеличкою перевагою – 8:5 і 10:7, потім дозволили суперникам відновити статус-кво, але надалі знову додали й оформили собі потрійний сетбол. Здавалося, тай-брейку не уникнути, проте якраз тут гравців ВК «МХП-Вінниця» якість прийомів і підвела. Тому, зрештою, Андрій Рогожин ейсом зрівняв рахунок – 24:24, а незабаром Іван Кривобок трьома поспіль вдалими атаками вже остаточно схилив шальки терезів на бік «Юракадемії».

 

Таким чином, перший раунд чвертьфінальної серії залишився за волейболістами Житомира і Харкова. Проте якщо у другому в рідних стінах (матч відбудеться 3 березня) шанси ВК «Житичі-ПНУ» на здобуття путівки до півфіналу апріорі є майже 100-відсотковими, то «Юракадемії» добитися цього в гостях (6 березня) буде вкрай складно. Відповідно, якщо у цій парі необхідно буде провести третій вирішальний матч, то він відбудеться на домашній арені ВК «МХП-Вінниця» 10 березня…

 

P.S. Обидва матчі проходили за вже трішки підзабутої атмосфери, коли на трибунах спорткомплексів перебувають вболівальники. Нині, у Тлумачі та Харкові, їх зібралося фактично за 100-відсотковою квотою, дозволеною правилами безпечності. Дякуємо вам за таку відданість волейболу і своїм улюбленим командам!

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник