Суперліга (чоловіки). Розпочинається плей-офф!

21:50 | 19 февраля 2021
Суперліга (чоловіки). Суперліга (чоловіки).  Розпочинається плей-офф!

20 лютого відбудуться перші матчі чвертьфінальної стадії змагань 

 

У поточному сезоні, образно кажучи, змагальна течія нарешті досягла стадії, коли найкращим командам доведеться з головою зануритися у справжній водоспад під назвою «плей-офф». І тут уже умови досить жорсткі: аби ти, або тебе. Відповідно, робити категоричні прогнози у цій серії максимально недоречно, адже вирішального значення може мати навіть одна-єдина помилка, і можливості для її виправлення вже не буде.

Таким чином, кожна команда апріорі має свій шанс. Але ж хто зуміє використати його краще – питання абсолютно риторичне…

 

ТЛУМАЧ (СК «Колос»)

 

20 лютого

12.00 «Покуття-Прибилів» - ВК «Житичі-ПНУ»

 

Оскільки житомирська команда завершила регулярний чемпіонат на третій позиції, а представник Тлумача – на шостій, то її шанси вибороти путівку до півфіналу виглядають вагомішими. Тим більше, в очних протистояннях успіх двічі був на боці підопічних Сергія Терейковського – 3:0 і 3:1. Що цікаво, якщо в першому із цих матчів кращі снайпери «Житичів-ПНУ» Віталій Бондар та Ален Дідовіч відпрацювали майже синхронно, набравши, відповідно, 16 і 14 очок, то в другому, за відсутності партнера через травму, боснійський легіонер пречудово впорався і сам, записавши до свого активу 23 очки.

 

Але то – «регулярка». А зараз - вирішальна стадія чемпіонату, де все розпочинається фактично з нуля. Плюс - колектив «Покуття-Прибилів», отримавши можливість провести домашній поєдинок за підтримки своїх уболівальників, може скористатися цим фактором як чудовим додатковим психологічним стимулом. Ну й, нарешті, бойовитий характер господарів анонсованого матчу однозначно став одним із тих чинників, завдяки яким вони взагалі пробилися до плей-офф, випередивши дуже непростих суперників із «Серця Поділля» та «Буревісника-ШВСМ».

 

Таким чином, попри об’єктивно сильніший потенціал, гравцям «Житичів-ПНУ» шлях до півфіналу оксамитовим килимом однозначно аж ніяк не встелений…

 


ХАРКІВ (СК НЮУ)

 

20 лютого

16.00 «Юракадемія» - ВК «МХП-Вінниця»

 

У цій же парі суперництво очікується ще більш гострим. Бо протягом регулярного чемпіонату суперники ігровою стабільністю не відзначалися, тож на що від них очікувати нині – можна лише здогадуватися. Тим більше, в очних протистояннях у них теж абсолютний паритет. У першому з них, маючи приблизно однакові технічні показники, представники Тростянця скористалися хорошою бомбардирською націленістю двох виконавців – Артема Скорохода (набрав 15 очок) та Микити Лубана (16 очок), проти яких «соло» Івана Кривобока (відзначився 17 разів) не спрацювало – 3:1. Натомість коли в наступному «побаченні» на допомогу Кривобоку (12 очок) у блискучому стилі прийшов Ігор Антонюк (23 очки!), то спільних зусиль Скорохода (14 очок) і Лубана (13 очок) для загального успіху вже не вистачило – 1:3.

 

Отже, анонсоване протистояння, відповідно, п’ятої та четвертої команд за підсумками «регулярки» вбачається достатньо непередбачуваним і, на думку багатьох шанувальників волейболу, опонентам для визначення сильнішого, ймовірно, доведеться відіграти всі три чвертьфінальні поєдинки.

 

Що ж, стануть ці передбачення пророчими чи навпаки – незабаром дізнаємося!

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник