Хто стане чемпіоном? Олександр БОНДАРЕНКО: «Чемпіоном буде «Локомотив», але кожен суперник дасть їм серйозний бій»

13:25 | 17 апреля 2014

Своєю думкою відносно підсумкового розподілу місць в чоловічому чемпіонаті України поділився головний тренер вінницького «ВНАУ» Олександр БОНДАРЕНКО:

 

- Найбільші шанси має, на мій погляд, харківський «Локомотив». І не тільки через те, що гратиме вдома.  Головна перевага цієї команди в досвіді гравців на високому міжнародному рівні, вмінні зібратися на вирішальні матчі.

Однією з причин того, що відбувся зрив харків’ян в першому турі вважаю те, що вони мали велику перерву в ігровій практиці. А можливо, і не настроїлися на суперників, з якими майже не грали в цьому сезоні. Гадаю, що волейболісти «Локомотива» вже усвідомили, що перевальцем чемпіонат не виграєш, адже всі фіналісти в тій, чи іншій мірі мають в своїх рядах достатньо досвідчених волейболістів.

За друге місце можуть поборотися інші три команди – вони приблизного однакового рівня. Більший комплект досвідчених гравців в «Фавориті». Крім того, у складі лубенчан прекрасний ліберо Пилип Гармаш, лідер нападу Віталій Сухинін, добрий пасуючий Віталій Осадца, тобто є лідери в кожній ланці. Тому тут віддаю перевагу «Фавориту». Вони недаремно стали переможцями регулярного чемпіонату. Хто посяде третє місце, складно передбачити – і «Хімпром», і «Кримсода» достойні стати бронзовими призерами.

А в цілому визначальним в боротьбі за нагороди будуть матчі другого дня, коли «Локомотив» зустрінеться з «Фаворитом», а «Хімпром» - з «Кримсодою».

- Чи можливі сюрпризи збоку «Хімпрому» та «Кримсоди» в матчах з «Локомотивом»?

- Такі сюрпризи можливі. Легкої прогулянки у «залізничників» точно не буде. Взагалі, вважаю, що всі фіналісти – учасники регулярного чемпіонату, дадуть бій харків’янам, і ігри вийдуть цікавими та доставлять задоволення глядачам.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник