Хто стане чемпіоном? Микола БЛАГОДАРНИЙ: «Чемпіоном буде «Локомотив», але є багато факторів впливу»

13:10 | 17 апреля 2014

Напередодні вирішальних матчів чоловічого чемпіонату України прес-служба ФВУ звернулася до спеціалістів з проханням оцінити шанси команд в боротьбі за вищі нагороди. Нагадаємо, що перша четвірка йде зараз щільною групою: «Фаворит» - 6 очок, «Локомотив» - 5, «Хімпром» - 4, «Кримсода» - 3. До вашої уваги думка головного тренера СВК «Буревісник-ШВСМ» Миколи БЛАГОДАРНОГО:

 

- На мій погляд, чемпіоном стане «Локомотив». По-перше, харків’яни вирішальний тур грають вдома, по-друге мають більш досвідчених волейболістів та награний склад.

Важливим буде і фактор суддівства. Вважаю, що сучасний волейбол такий, що в зустрічі двох приблизно рівних команд, один свисток може перевернути результат матчу.

За сукупністю даних та волейбольних інгредієнтів «Локомотив» має перевагу над конкурентами. Плюс є «залізничників» є традиція перемагати в чемпіонаті, причому завершувати його в Харкові.

- Невже «Фаворит», який переміг «Локомотив» вдома в чотирьох партіях, не зможе нічого зробити?

- В домашньому турі «Фаворит» переміг завдяки божевільному настрою та максимальній для себе грі. «Локомотив», розстроєний неучастю в чемпіонаті Росію, залишившись без ігрової практики і напевно недооцінивши суперника, отримав першу пробоїну.

Ще один момент. Дві команди, які мають одного господаря, зустрічалися у другий день, «Хімпром» та «Кримсода», не виключаю, несильно напружувалися в очній зустрічі. І це сказалося на результатах третього дня. Більш свіжіші сумчани відібрали дві партії у «Локомотива», а кримчани здобули перемогу над явно втомленим «Фаворитом», що в цілому заплутало турнірну ситуацію. І в другому турі, як на мене, в матчі «Кримсода» - «Хімпром» можлива така ж ситуація, як в першому турі. І тоді буде збережена енергія нервова та фізична, і в третій день вони будуть дуже небезпечні для «Локомотива» та «Фаворита», які викладуться в очній дуелі.

Та й взагалі ніхто з учасників не звик грати три дні поспіль, «Локомотив», як ви знаєте, грав по одному матчу в турі, а колективи української Суперліги - два поспіль.

- Але потенційно «Фаворит» може сперечатися за чемпіонство?

- Може, але по сукупності складових «Локомотив» сильніше, як я вже говорив вище.

Крім того, може позначатися такий фактор як вітамінізація. Підкреслюю, мова в жодному разі не йде про допінг, мова про звичайне насищення організму вітамінами. Якщо спеціалісти одного з колективів спрацюють краще, то це може знівелювати фактор технічної та тактичної підготовки. І тоді може буде сенсація. Але все ж таки, думаю, «Локомотив» обійде «Фаворит».

- А «Хімпром» з «Кримсодою»?

- Тут, до речі, можливі варіанти, адже «Хімпром» гратиме якраз  в останній день гратиме з лубенською командою. І, якщо в цій зустрічі вирішуватиметься доля другого-третього місця, то я б віддав перевагу сумській команді.  

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник