Суперліга (жінки). Післямова. Слово чемпіонам України

11:10 | 16 апреля 2014

Представники «Хіміка» - чотириразового чемпіону України поділилися своїми враженнями за підсумками чемпіонату країни-2013/14.

 

Олена НОВГОРОДЧЕНКО, капітан «Хіміка»:

- Цього сезону ми дотримали інтригу до самого кінця - чемпіон визначився лише в останньому матчі. Чергове важке чемпіонство, яке ми будемо пам"ятати дуже довго.

- Важко було налаштуватися на вирішальний матч з «Сєвєродончанкою» після не дуже вдалої серії ігор?

- Так, це було досить непросто, так як в кінці сезону вже відчувалася втома. Насамперед, в психологічному відношенні, так як в цілому ми були нормально готові. Рада, що все склалося на нашу користь. Все погане вже забули, залишилися тільки позитивні емоції.

- Четвертий рік поспіль «Хімік» стає чемпіоном країни. Завдяки чому, як ви вважаєте?

- Завдяки тому, що у нас злагоджений колектив - тренери, команда, всі люди, які допомагають, доктора, та природно, фанати, які нас завжди підтримують. Все це разом принесло результат.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Я б не казав, що було непросто в кінцівці. Так, ми одну гру поступилися - «Сєвєродончанка» в Сєвєродонецьку. Був ряд причин, чому це сталося, одна з основних - травма Анастасії Гарелік, нашого ключового гравця, який несе основне навантаження, а в тій грі вона, по суті, була лише присутня на майданчику через те, що грала з підвернути ногою. У Южному все стало на свої місця, як і повинно було бути, так як ми до фінальної частини виграли у нашого конкурента шість матчів з шести. Тут налаштувалися і перемогли у вирішальному матчі.

- Яке в цілому залишив враження цей сезон?

- Ми виграли і Кубок, і чемпіонат, а в єврокубку лише трохи не вистачило, щоб потрапити у фінальну частину. Але я думаю, що наступного року ми це зробимо.

 

Міна ТОМІЧ (Сербія), гравець ВК «Хімік»:

- Емоції супер. У нас хороша команда. Я відчуваю себе частиною цієї команди.

- Який матч нинішнього сезону став для вас найяскравішим ?

- Проти «Сєвєродончанки» в останньому турі і в Польщі проти «Алупрофа», коли ми перемогли в «золотому сеті».

- Як почуваєте себе тут в Южному?

- Задоволена, що тут опинилася. Але в наступному сезоні треба ще більше тренуватися, щоб більше грати.

 

Нусрет АБЛЯМІТОВ, президент ВК «Хімік»:

- На мій погляд, з кожним роком стає все важче і важче перемагати, не тільки в чемпіонаті в цілому, але і в окремих іграх. Кажуть, що чемпіонат України слабкий, але я б не став його так вже недооцінювати. Є чотири команди, які на рівних б"ються і кожна з них могла б завоювати звання чемпіона України.

В цілому сезон був дуже важливим для нас, так як ми ставили великі завдання перед командою: виграш Кубка і чемпіонату України і найголовніше - показати хороший результат у єврокубках. І нам це вдалося. У Кубку ЄКВ - другого за значимістю єврокубку, ми виступили гідно, лише трохи нам не вистачило, щоб продовжити боротьбу за трофей у фінальній частині.

 

Надія КОДОЛА, гравець ВК «Хімік», краща нападаюча чемпіонату Украіни-2013/14 :

- Головне, що ми виконали поставлене на цей сезон завдання. У вирішальному матчі з «Сєвєродончанка» ми зібралися і зробили свою справу, були дійсно командою. Ми повинні були перемагати і в Сєвєродонецьку свого конкурента, але нам трохи не пощастило.

- Склалося враження, що гра з «Сєвєродончанка» стала для однієї з кращих в кар"єрі?

- Ну от і добре, що так склалося. Значить, не даремно працювали.

- Чого хочеться досягти в подальшій кар"єрі?

- Ну для початку хочеться кілька днів відпочити від волейболу. А потім вже подумаю про нові завдання.

- Що хотіли б сказати уболівальникам?

- Ми дуже вдячні їм за підтримку.

 

Аліна СТЕПАНЧУК, гравець ВК «Хімік» :

- Ми провели хороший сезон, ось тільки що виграли чемпіонат країни - для мене це вже третя золота медаль. Звичайно, залишилися в пам"яті важкі єврокубкові ігри, особливо в двох останніх раундах. Шкода, прикро поступилися в Дрездені, але на цьому життя не закінчується. Сподіваюся, що ми в наступному сезоні пройдемо далі. Просто впевнена, що ми зробимо це.

Що стосується своєї гри, то за якістю я б оцінила її як середню - ні хороша, ні погана . Можна було і краще. І резерви для підвищення рівня, безумовно, є.

 

З думками інших учасників фінальних змагань ми познайомимо вас пізніше.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник