Суперліга (чоловіки). Анонс 9-го туру. Останні шанси для «Житичів-ПНУ» та «Покуття-Прибилів»

16:50 | 21 января 2021
Суперліга (чоловіки). Суперліга (чоловіки). Анонс 9-го туру.  Останні шанси для «Житичів-ПНУ» та «Покуття-Прибилів»

Чи зуміє житомирська команда продовжити боротьбу за місце вище третього, а представник Тлумача – за Топ-6? 

 

Перший етап національного чемпіонату виходить, що називається, на завершальну пряму, але резонансних питань у ньому досі залишається предостатньо. Зокрема, на яких позиціях фінішує за підсумками «регулярки» тріо очевидних лідерів та хто взагалі потрапить до Топ-6, представники якого на другому етапі змагань продовжать боротьбу безпосередньо за медалі?

 

Саме зараз дуже доречним буде пригадати Регламент чемпіонату. Оскільки, нагадаємо, у порівнянні з попередніми нинішній проходить за значно оновленою схемою. Отже, на його другому етапі учасники Суперліги зіграють за системою плей-офф. Причому команди, що посядуть за підсумками першого етапу 1-2 місця, отримають путівки до півфіналу напряму, а ще двох півфіналістів у серії до двох перемог визначать колективи, які зайняли на першому етапі місця з 3-го по 6-е.

 

Півфінали, серія за 3-тє місце і фінал будуть гратися до трьох перемог однієї з команд.

 

Що ж до аутсайдерів, то вони визначать невдах у двох турах, господарями яких будуть клуби, котрі за підсумками першого етапу посядуть 7 і 8 місця. Хто за їхніми результатами фінішує дев’ятим – той проведе перехідні матчі з другою командою у «вишці». Останній же колектив залишить елітний дивізіон.

 

Відповідно, окремі поєдинки анонсованого туру набувають особливого підтексту…

 

ГОРОДОК (СК «Епіцентр»)

 

22 cічня

 

16.00 «Серце Поділля» - ВК «МХП-Вінниця»
19.00 «Епіцентр-Подоляни» - ВСК «МХП-Вінниця»

 

23 січня

 

11.00 ВСК «МХП-Вінниця» - «Серце Поділля»
14.00 ВК «МХП-Вінниця» - «Епіцентр-Подоляни»


Хоч як парадоксально, але наразі одразу п’ять команд мають приблизно однакові шанси як завершити регулярний чемпіонат на пріоритетній четвертій позиції, так і взагалі залишитися за кордоном провідної шістки. Зокрема, мова йде і про «Серце Поділля» з ВК «МХП-Вінниця». Вінничанам, аби не розтринькати останні надії зіграти у плей-офф, дуже важливо здобути у Городку максимум очок. Так само, як і не бажано їх втрачати першій команді з Тростянця. Але оскільки зробити це у протистоянні з «Епіцентр-Подолянами» буде дуже проблематично (хоча незадовго до Нового року на власному майданчику ВК «МХП-Вінниця» одноосібного лідера чемпіонату ледь не здолав – 2:3 (25:22, 25:16, 20:25, 23:25, 11:15, причому городочан фактично врятували 28 очок в активі Юрія Томина), то з представниками Вінниці виконання завдання є значно реальнішим. Тим більше, у своєму першому очному побаченні в чемпіонаті підопічні Костянтина Рябухи, хоча й у дуже напруженій боротьбі, але впертий опір колективу Івана Слинчука таки здолали – 3:0 (25:23, 25:23, 25:14). Тоді тростянчанам дуже допоміг досвід вправного бомбардира Артема Скорохода, котрий записав на свій рахунок 20 очок. Однак, як воно станеться цього разу – питання цілком відкрите…

 

Паралельно варто зауважити, що «Епіцентр-Подолянам», аби зберегти перед дуже важливим очним поєдинком з «Барком-Кажанами» перевагу в одну перемогу, у заключних матчах «регулярки» на власному майданчику дозволити собі оступитися теж неприпустимо. Проте колектив Юрія Мельничука вже встиг продемонструвати, що після новорічних свят повернувся на ігровий майданчик в оптимальній бойовій формі. Тим більше, до нього вже приєднався основний зв’язуючий Владислав Діденко, котрий залікував травму. Відповідно, господарі комфортного спорткомплексу «Епіцентр» налаштовані зробити все від себе залежне, аби гості з Тростянця почувалися там максимально некомфортно. Та як воно вийде – побачимо!

 


ХАРКІВ (СК НЮУ)

 

22 січня

 

16.00 «Юракадемія» - «Локомотив»

 

У нинішньому сезоні «харківське дербі», на превеликий жаль, як ніколи позбавлене всілякої турнірної інтриги. Через жорсткі фінансові проблеми «Локомотив» уже давно розпрощався з надіями поборотися за місце у провідній шістці, й наразі взагалі стоїть питання про врятування цього славетного клубу на волейбольній мапі України. Відповідно, «залізничникам» уже доречно концентруватися на поєдинках за збереження прописки в елітному дивізіоні.

 

Натомість «Юракадемія» після анонсованого туру цілком реально може потіснити ВК «МХП-Вінниця» з четвертої сходинки у таблиці, після чого не втратити її і до завершення «регулярки».

 

Отже, стимули обох команд не потребують додаткових коментарів…

 


ТЛУМАЧ (СК «Колос»)

 

22 січня

 

16.00 «Барком-Кажани» - ВК «Житичі-ПНУ»
19.00 СК «Покуття-Прибилів» - «Буревісник-ШВСМ»

 

23 січня

11.00 «Буревісник-ШВСМ» - «Барком-Кажани»
14.00 ВК «Житичі-ПНУ» - СК «Покуття-Прибилів»

 

У Тлумачі ж вирішуватимуться два найцікавіших питання цього туру. Перше з них – чи зуміє ВК «Житичі-ПНУ» продовжити боротьбу за місце вище третього? У цьому сенсі його чергове «побачення» з «Барком-Кажанами» набуває додаткового особливого підтексту. Адже у двох попередніх – у поєдинку за Суперкубок та у першому ж післяноворічному протистоянні в рамках національної першості – перевага була на боці представників міста Лева – 3:0 і 3:1. Таким чином, «боржків» у житомирської команди перед своїми уболівальниками накопичилося. Але ж чи зуміє вона повернути їх у цьому турі? Якщо ні, то вже однозначно за підсумками «регулярки» вона залишиться у таблиці на третьому місці…

 

Друге питання – чи спроможний амбітний новачок Суперліги – СК «Покуття-Прибилів» - зберегти надії на фініш у регулярному чемпіонаті в зоні Топ-6? У кількох матчах в грудні підопічні Костянтина Лисейка відповідний арсенал для цього ніби як віднайшли, але кілька поразок по тому наразі відкинули їх у таблиці на незавидну восьму сходинку. Щоправда, у представника Тлумача є кілька матчів у запасі, однак жоден із них «прохідним» однозначно не буде. А фактично кожна поразка може мати фатальні наслідки. Відповідно, аби зберегти інтригу, зараз на власному майданчику СК «Покуття-Прибилів» конче необхідно здолати, принаймні, «Буревісник-ШВСМ». Той самий, який теж всіляко чіплятиметься за Топ-6. Схоже, нас очікує той ще «бойовичок»…

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник