Суперліга (чоловіки). Анонс 8-го туру. Загадка різдвяної паузи

19:35 | 13 января 2021
Суперліга (чоловіки). Суперліга (чоловіки). Анонс 8-го туру.  Загадка різдвяної паузи

У першому етапі чемпіонату настає пора вирішальних поєдинків 

 

Як відомо, заключні матчі у 2020-му році дозволили чітко визначити одноосібного лідера, його основного переслідувача, а також цілу когорту претендентів на почесну четверту сходинку у таблиці. Адже наразі приблизно рівні шанси на неї зберігають одразу п’ять команд. Тож у післяноворічній частині турніру суперництво між ними обіцяє стати на рідкість інтригуючим.

Щоправда, поки що аж ніяк не гарантувало собі легкого життя і тріо основних претендентів на комплекти нагород, тож кожна їхня перемога, зрештою, може мати вирішальне значення…

 

ВІННИЦЯ (СК ВНМУ)

 

14 січня

16.00 ВК «МХП-Вінниця» - «Барком-Кажани»

19.00 ВСК «МХП-Вінниця» - «Покуття-Прибилів»

 

15 січня

11.00 «Барком-Кажани» - ВСК « МХП-Вінниця»

14.00 «Покуття-Прибилів» - ВК «МХП-Вінниця»

 


Здається, у Вінниці остаточно має з’ясуватися спроможність ВК «МХП-Вінниця» та «Покуття-Прибилів» складати визнаним лідерам гідну конкуренцію. Власне, представники Тростянця складали її і раніше, оскільки тим же «Барком-Кажанам» та «Епіцентр-Подолянам» поступалися у дуже впертій боротьбі – відповідно 1:3 і 2:3. Але ж таки поступалися. Тому тепер навіть поточне четверте місце колективу Костянтина Рябухи знаходиться під знаком запитання. І відступати йому вже нікуди. Тож саме зараз, у протистояннях із львівським грандом та амбітним новачком елітного дивізіону з Тлумача, ВК «МХП-Вінниця» має обов’язково брати дорогоцінні очки.

 

Втім, зрозуміло, його суперникам вони теж конче необхідні. Відповідно, втрачати свого у Вінниці колективи Угіса Крастіньша та Костянтина Лисейка теж аж ніяк не збираються. А хто з них краще використав різдвяну паузу для підготовки до вищезазначених матчів – незабаром дізнаємося!

 


ГОРОДОК (СК «Епіцентр»)

 

15 січня

18.00 «Епіцентр-Подоляни» - «Серце Поділля»

 

Нема сумнівів, що вражаючу 11-матчеву переможну серію до Нового року волейболісти «Епіцентр-Подолян» націлені продовжити й у 2021-му. Тим більше, їхні нинішні суперники наразі не демонструють того рівня гри, щоби команда Юрія Мельничука апріорі не мала шансів записати до свого активу і 12-ту перемогу. Після кількох днів святкового перепочинку вона швидко повернула собі доноворічні фізичні кондиції та, зрозуміло, втрачати своє одноосібне лідерство у турнірі не збирається.

 

«Серце Поділля» же зберігає непогані шанси надолужити втрачене у році 2020-му, тому в гості до грізного опонента збиралося у бойовому настрої. Так що сподіватимемося побачити в Городку цікавий поєдинок!

 


ЖИТОМИР (СК «Динамо»)

 

15 січня

16.00 ВК «Житичі-ПНУ» - «Юракадемія»

19.00 «Буревісник-ШВСМ» - «Локомотив»



16 січня

11.00 «Юракадемія» - «Буревісник-ШВСМ»

14.00 «Локомотив» - ВК «Житичі-ПНУ»

 

Свої заключні матчі у минулому році спортсмени ВК «Житичі-ПНУ» провели не найліпшим чином, зазнавши кількох болючих поразок у чемпіонаті та поступившись «Барком-Кажанам» у поєдинку за Суперкубок. Тим більше, одному із нинішніх суперників у анонсованому турі – «Юракадемії» - у грудні вони також поступилися – 2:3. Ясна річ: якщо так піде й далі, то з поточним, поки достатньо впевненим, третім місцем у таблиці житомирянам доведеться розпрощатися.

 

Відповідно, підопічним Сергія Терейковського є за що намагатися реабілітуватися в очах своїх уболівальників. Тому, нема сумнівів, зараз вони докладуть для цього максимум зусиль. Але ж і харків’яни – хлопці не промах, та й волейболісти «Буревісника-ШВСМ» мають прибути до Житомира аж ніяк не з виключно туристичною метою. Тож і тут інтрига вбачається дуже серйозною…

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник