«Хімік» - чотириразовий чемпіон України!

13:10 | 14 апреля 2014

«Хімік» впевнено переміг «Галичанку» в заключному матчі 2 -го фінального туру чемпіонату Украіни-2013/14 і, набравши, 18 очок, в четвертий раз поспіль став чемпіоном. Южненська команда зробила «золотий» дубль, поклавши медалі в завойований у грудні Кубок країни. Останній раз це вдавалося «Сєвєродончанці» в 2009-му. Сєвєродонецька ж команда на цей раз стала срібним призером, відставши на два очки. «Орбіта» другий рік поспіль завоювала бронзові нагороди.

 

ТРЕТІЙ ДЕНЬ

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Сєвєродончанка» - 0:3 (21:25, 17:25, 13:25)

«Орбіта»: Дрозд, Фролова, Сильченкова (к), Биценко, Пугачова, Скрипак; Козловська (л), Міщенко, Сухорукова, Яструб, Угленко. Тренер - Ігор Філіштинський .

«Сєвєр»: Дегтярьова, Деніна, Юрченко, Лідяєва, Лісєєнкова (к), Чернецька; Марковська (л), Литвиновська. Тренер - Гарій Єгіазаров.

Судді: А. Ковальчук (Луцьк), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 68 хв. (25+23+20)

Кращі гравці (версія ФВУ): Юрченко - н/визначений.

13 квітня. Южне. ФСК «Олімп». 243 глядача

 

У стартових складах команд відбулися невеликі зміни в порівнянні з вчорашніми матчами. У «Орбіти» на одній із позицій центральної блокуючої Дар"я Дрозд замість Лідії Лучко, у «Сєвєродончанки» в діагоналі замість Анни Бурбелюк 16-річна Карина Юрченко, а замість Юлії Палій, яка навіть не розминалася, Інна Дєніна.

На старті матчу ініціативу захопила «Сєвєродончанка», яка будувала свої атаки через юну діагональ, котра цілком справлялася до речі з цією відповідальністю. 5:2. «Орбіта» підібралася на мінімальну відстань - 7:8, і навіть вийшла вперед - 12:11. До другої перерви підопічні Гарія Єгіазарова відновили статус-кво, а потім за рахунок дій на блоці вийшли вперед на три бали і втримали цю перевагу до кінця партії. Крапку в партії потужним ударом в паркет поставила Юрченко. 25:21 - на користь «Сєвєру».

У другій партії довгий час лідирувала «Орбіта», що отримала перевагу за рахунок блоку вже на старті - 5:2, а потім його подвоїла - 14:8 . Але розстановка на подачі Ганни Лісеенковой вийшла, м’яко кажучи, невдалою для підопічних Ігоря Філіштинського - і в прийомі, і в нападі. 14:14. До другої перерви вони вийшли вперед - 16:15, але кінцівку провалили, набравши всього одне очко. 17:25 - підсумок партії.

У третій партії «Сєвєродончанка» виграла без особливого опору з боку суперника. У «старті» у запорізької команди вийшла Анастасія Міщенко, а з часом були замінені ще три гравці основного складу. Відзначимо, дебют у чемпіонатах України 13-річної Юлії Яструб . Отже, «Сєвєродончанка» перемогла 3:0 і зберегла інтригу в боротьбі за чемпіонський титул до останнього матчу.

 

 

«Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк» - 3:0 (25:16, 25:16, 25:8)

«Хімік»: Кальченко, Захожа, Гарелік, Трушкина, Новгородченко (к), Кодола ; Степанчук (л), Томич. Тренер - Сергій Голотов.

«Галичанка»: Дудник, Гебер, Карпець, Дубьянская, Мадзара, Туркула (к) ; Дельрос (л), Скороход. Тренер - Андрій Романович.

Судді: А. Ковальчук (Луцьк), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 62 хв. (22+20+20).

13 квітня. Южне. ФСК «Олімп». 775 глядачів.

 

«Хімік» відмінно налаштувався на вирішальний поєдинок, не давши засумніватися у своїй перевазі і в цьому матчі, і в нинішньому українському волейбольному сезоні. Чемпіонська гра в «золотому матчі» принесла нашій команді черговий чемпіонський титул.

Останнє очко «Хіміка» в цьому сезоні набрала Анастасія Гарелік потужним ударом з другої зони. М"яч приземлився недалеко від задньої лінії.

 

 

КРАЩІ ГРАВЦІ

За підсумками чемпіонату були визначені кращі гравці в окремих номінаціях. Волейболістка «Хіміку» Ірина ТРУШКІНА вже вчетверте була визнана кращою блокуючою. Гравець «Галичанки-ТНЕУ-Укрінбанк» Вікторія ДЕЛЬРОС вдруге приймає відзнаку кращої ліберо. Кращим нападником визнано Надію КОДОЛУ («Хімік»), а зв’язуючим – 17-річна Ольга СКРИПАК («Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»).

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник