Міжнародний дебют для СК «Епіцентр-Подоляни»

20:35 | 07 декабря 2020
 Міжнародний дебют для СК «Епіцентр-Подоляни» 8 грудня у Городку вони проведуть відповідальний поєдинок 1/8 фіналу престижного Кубка Виклику   Як відомо, через проблеми багатьох гравців зі здоров’ям, суперник нашої команди в 1/16 Кубка Виклику - сербський «Партизан» - був змушений знятися з турніру.  Міжнародний дебют для СК «Епіцентр-Подоляни»

8 грудня у Городку вони проведуть відповідальний поєдинок 1/8 фіналу престижного Кубка Виклику 

 

Як відомо, через проблеми багатьох гравців зі здоров’ям, суперник нашої команди в 1/16 Кубка Виклику - сербський «Партизан» - був змушений знятися з турніру. Відповідно, до наступного раунду «Епіцентр-Подоляни» пройшли без виходу на ігровий майданчик. Але без великого свята єврокубкового волейболу вболівальники команди з Хмельницької області залишалися недовго: 8 грудня свій поєдинок у рамках 1/8 фіналу престижного турніру вона проведе в СК «Епіцентр» у Городку! Опонентами підопічних Юрія Мельничука будуть волейболісти естонського «Сааремаа»…

 

В останні роки естонський клуб був постійним учасником Кубка Виклику, проте, образно кажучи, зірок з неба там не хапав. І все ж, недооцінювати європейський досвід підопічних грецького наставника Іоанніса Калмазідіса не варто. Тим більше, в його розпорядженні є гравці національної збірної – діагональний Хіндрек Пулк і догравальники Рауно Тамме із Кейзом Пупартом (до речі, всі вони брали участь у поєдинку Євроволей-2019 проти збірної України, в якому зазнали поразки – 0:3), а також досвідчені легіонери – польський зв’язуючий Нікодем Воланскі, його австрійський колега по амплуа – Александер Тущ, фінський центральний блокуючий Саулі Сінкконен і двоє бразильських майстрів – догравальник Евандро Де Соуза і центральний блокуючий Уенндер Лоуренцо Лопес. Отже, «Сааремаа» - однозначно міцний горішок…

 

Оцінюючи шанси «Епіцентр-Подолян», їхній наставник Юрій Мельничук зауважив, що слабких суперників в єврокубках не буває апріорі, і що результат з естонцями багато в чому залежатиме від того, наскільки чітко підопічні будуть реалізовувати на майданчику всі його настанови. А ось основний зв’язуючий команди Владислав Діденко переконаний, що «Сааремаа» аж ніяк не відноситься до європейських грандів, які сьогодні вважаються фактично непереможними. І, відповідно, городяни знають шляхи для досягнення позитивного результату.

 

Що ж, віримо у наших волейболістів, а всіх уболівальників запрошуємо обов’язково надати їм віртуальну підтримку біля екранів телевізорів, моніторів та смартфонів: о 19-й годині пряма трансляція поєдинку «Епіцентр-Подоляни» - «Сааремаа» буде вестися на телеканалах 1-й Подільський та Хспорт!


Але це ще не все. Того ж 8 грудня у тому ж спорткомплексі «Епіцентр» свій матч на стадії 1/8 фіналу турніру проведуть і «Спортинг» (Португалія) та ВК «Прага» (Чехія). Це стало можливим завдяки своєчасному і бездоганно оформленому листу-пропозиції від керівництва «Епіцентр-Подолян» на чолі з першим віце-президентом ФВУ Олександром Герегою до Європейської конфедерації волейболу. Адже, як відомо, через пандемію коронавірусу деякі команди були змушені знятися зі змагань, і ЄКВ охоче пішла на певні зміни в їхньому регламенті задля збереження турнірної інтриги.

 

Відповідно, 8 грудня наші хлопці поміряються силами з естонцями саме в Городку. І, до речі, в разі успіху, вже 9 грудня чвертьфінальний поєдинок Кубка Виклику з переможцем португальсько-чеської пари «Епіцентр-Подоляни» також відіграють у рідному місті!

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник