Суперліга (жінки). «Сєвєродончанка» втратила важливий турнірний балл з «Галичанкою»

13:40 | 12 апреля 2014

В перший день заключного туру жіночого чемпіонату України «Галичанка» «збудувала» «п’ятихатку» із «Сєвєродончанкою» та відібрала у суперника один турнірний балл. «Хімік» свій матч виграв в трьох партіях і, таким чином, відрив між лідерами скоротився до мінімуму. Подробиці – далі.

 

 

«Сєвєродончанка» - «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк» - 3:2 (14:25, 25:14, 25:19, 20:25, 16:14). ВІДЕО

«Север»: Дегтярьова, Деніна, Бурбелюк, Лидяєва, Лісєєнкова (к),Чернецька; Марковська (л), Палій, Литвиновська, Сидоренко. Тренер – Гарій Єгіазаров.

«Галичанка»: Туркула (к), Дуб’янська, Дудник, Мадзар, Карпець, Фарисєєва; Дельрос (л), Гебер. Тренер – Андрій Романович.

Судьи: В.Козловський (Рівне), А.Ковальчук (Луцьк).

Тривалість матчу: 105 хв. (19+20+5+22+19).

Кращі гравці (версія ФВУ): Лисєєнкова – Дудник.

11 квітня. Южне. ФСК «Олімп». 173 глядача.

 

Сєвєродонецькі волейболістки, допустивши ряд своїх помилок, вже до другої перерви першої партії програвали п"ять очок - 11:16. Ще дві помилки - 11:18. Ще один тайм-аут Гарія Єгіазарова. А вслід за нею неточність у прийомі від Лісєєнкової. 11:19. Незабаром відрив досяг десяти очок - 13:23. Партію не врятувати. Символічно партія і завершилася: Туркула заблокувала Лісєєнкову. 25:14 на користь «Галичанки» - несподівано, м"яко кажучи.

Було видно, що у сєвєродонецьких волейболісток проблеми з настроєм, а «Галичанка» у свою чергу добре підготувалася і налаштувалася на поєдинок.

Старт другої партії став продовженням кінцівки першої - 3:0, 7:3. Запахло сенсацією. Цей неприємний для «Сєвєродончанки» аромат розвіяла Юлія Палій, яка замінила в «шістці» Інну Деніна. А точніше її подача, яка вибила суперника з прийому, а разом з нею зруйнувала його психологію, принаймні, в цій партії. 10:7 - на користь «Сєвєру» після цієї розстановки. Повернутися в гонку тернопільські волейболістки вже не зуміли, а підопічні Гарія Єгіазарова відчули нарешті свою гру, діючи легко і вільно. 25:14 - дзеркальне відображення першої партії.

1:1 - у матчі. І навряд чи варто було очікувати у третій партій повторення результату перших двох.

Третя партія вийшла набагато цікавіше в плані інтриги, за перші дві. «Сєвєродончанка» знову стартувала «а-ля» третя партія - 1:4, допустивши ряд своїх помилок. Але потім заграла зібраніше і перехопила ініціативу. 16:12. Зігравши рівно настільки, наскільки треба, підопічні Гарія Егіазарова виграли і третю партію - 25:19 .

У четвертій партії до пори до часу йшла рівна боротьба, поки волейболістки «Сєвєродончанки» не допустили ряд помилок і не відпустили суперники на три очки вперед до другої перерви - 13:16. Втім, «-3» не повинно було виявитися проблемою для більш досвідченою «Сєвєродончанки», яка бореться за чемпіонство. Проте, тернопільські волейболістки тримали свою гру - прийом, захист і напад. Відрив мінімальний - 16:17, 19:20 . І тут міцний хук від «Галичанки» - 3:0. Швидка атака Оксани Мадзар, її ж ейс (спасибі тросу), додала досвідчена Ольга Фарісєєва - 23:19. Супернику нічим було крити. 2:2 - головний конкурент «Хіміка» втратив найважливіше турнірне очко.

Тернопільські волейболістки, піймавши кураж, і в п"ятій партії попсували нерви супернику, який звів увесь напад на Лісєєнкову, а та нерідко помилялася. Проте, 14:12. Здавалося, подвійний матчбол - всі шанси спокійно перемогти. Ан ні - 14:14 . Досвідчена Олена Сидоренко пропустила подачу, яка була спрямована в лінію. І була права. Невеликий аут. Фортуна на боці лідера. 15:14. Тут вже «Сєвєр» свого не упустив. 16:14 .

3:2 – непроста перемога лідера чемпіонату, який набрав після цього матчу 13 очок.

 

«Хімік» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - 3:0  (26:24, 25:18, 25:22). ВІДЕО

«Хімік»: Кальченко, Трушкина, Гарелік, Чернуха, Новгородченко (к), Кодола; Степанчук (л), Первухина, Захожа, Хилюк. Тренер – Сергій Голотов.

«Орбіта»: Скрипак, Лучко, Сильченкова (к), Лютікова, Фролова, Биценко; Дерюгина (л), Угленко, Пугачова, Дрозд. Тренер – Ігор Філіштинський.

Судді: А.Ковальчук (Луцьк), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 80 хв. (30+23+27)

Кращі гравці (версия ФВУ): Кодола – Скрипак.

11 квітня. Южне. ФСК «Олімп». 375 глядачів.

 

Перша партія, мабуть, стала визначальною в матчі. І найбільш важкою для «Хіміку». Початок не склався - южненські волейболістки грішили помилками в різних елементах - прийомі, атаці, а особливо на подачі. «Орбіта» робила їх менше, і в тому числі тому ми спостерігали рівну гру. Перед першою перервою у господарок «-1», а після того, як Скрипак поодинці закрила Кодолу вже «-2» - 9:11. Надія тут же виправилася потужним ударом по лінії. Додали бали в скарбничку центральні - «цвях» і зрячий накат Трушкиної, а також блок-аут Кальченко. Ситуація вже позитивна - 16:14.

Але «Орбіта» була готова і налаштована на «Хімік», як «Галичанка» на «Сєвєродончанку». Тому добити м"яч до підлоги було досить-таки непросто. Питання було в тому, який запас міцності у команди. А поки суперники відповідали ударом на удар. На позначці «19» «Орбіта» нарешті наздогнала «Хімік». І знову наші помилки...

Лідія Лучко красивою швидкою атакою завоювала сетбол - 24:23. У цей момент Ігор Філіштинський випустив на подачу свого джокера - Ольгу Угленко, яка в основному для цього і виходить на майданчик. Вийшла, спрямувала м"яч у сітку і пішла.

А фінал зробила Надія Кодола. Два моменти на диво. Спочатку один в один «зачохлила» Лучко, а потім, зігнувшись, «4 по 4». Майже паралельно сітці .

Друга партія почалася під диктовку «Хіміка» - 3:0, 11:6 - після подвійного удару Кальченко. Але збій в атаці змінив шістку на табло ще на дві одиниці. 11:11. І знову Катерина - тепер скидання в «трійку». А трохи пізніше комбінація для естетів: Степанчук доведення в «ніс» - Новгородченко пас за голову в «двійку» прямо в руку Кальченко - м"яч зустрівся з паркетом в першій зоні суперника. Перед другим перервою 16:12. Далі без проблем - 25:18.

У третій партії «Хімік» йшов до досить впевненої перемоги, лідируючи 20:10. Сергій Голотов вже відправив відпочивати Новгородченко і Кальченко. Але, мабуть, рано волейболістки повірили в швидку і легку перемогу. Кінцівка була змазана. За рахунку 21:17 довелося повертати основну зв’язуючу. У результаті ж - 25:22. Ірина Трушкина вбила «цвях» у майданчик суперника.

3:0 - такою була 300 -а перемога «Хіміка» в чемпіонатах України.

Але головний матч сезону буде зіграно в суботу, 12 квітня, о 14.00.

«Орбіта» та «Галичанка» посперечаються за бронзові нагороди.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник