Кубок ЄКВ (жінки). 1/16 фіналу. Рихлюк «Хіміку» - не подруга

02:05 | 27 ноября 2020
Кубок ЄКВ (жінки). Кубок ЄКВ (жінки). 1/16 фіналу.  Рихлюк «Хіміку» - не подруга

Діагональна збірної України фактично власноруч позбавила южненок шансів на реванш 

 

Після поразки у першому поєдинку наставник «Хіміка» Євген Ніколаєв зауважив, що якби його підопічні звели кількість власних помилок до прийнятного мінімуму, то з «Галатасараєм» реально було би боротися, принаймні, на рівних. Довести це він та волейболістки спробували у матчі-відповіді, і в певні ігрові відрізки грізним суперницям справді доводилося непереливки. Та все ж, коли в ключові моменти до справи на повну бралася основний бомбардир «Галатасарая» Олеся Рихлюк, шальки терезів швидко схилялися саме в бік її команди…

 

Другий матч

 

«ГАЛАТАСАРАЙ» (Туреччина) - «ХІМІК» – 3:1 
(25:21, 22:25, 25:20, 27:25)

 

«Галатасарай»: Айдін (11), Уйгур (7), Караджац (3), Кошелєва (17), Ероглу (12), Рихлюк (24); Карадаї (л), Каїрган (л), Акін (1), Йєшилірмак (6), Кескек, Ерічек (1), Саліх. Тренер - Атаман ГЮНЕЙЛІГІЛ.

 

«Хімік»: Степановська (1), Снід (2), Кириченко (8), Бойко (23), Фролова (11), Скрипак (4); Нємцева (л), Сінгх (л), Еммель (6), Хобер (3), Микитюк (2), Маєвська (5), Великоконь. Тренер – Євген НІКОЛАЄВ.

 

Судді: Сіраков (Болгарія), Вудуріс (Греція).

 

Тривалість матчу: 102 хв. (23+27+25+27).

 

Кращі гравці (за версією ФВУ): Рихлюк - Бойко/Фролова.

 

26 листопада. Стамбул. Burhan Felek Voleybol Salonu. Без глядачів.

 

Перший матч - 3:0.

 

Вже у стартовому сеті досвідчена діагональна збірної України показала, що шансів на реванш у южненських волейболісток, насправді, небагато. Адже, як і в першому матчі в Южному, вона фактично не помічала чужі блоки, майстерно їх пробиваючи або обводячи. Відповідно, записавши на свій рахунок добрих 9 очок, якраз Рихлюк добряче посприяла потужному ривку в середині партії – 9:1, який став вирішальним.

 

Однак, коли у другому сеті Рихлюк дещо збавила оберти, то «Галатасарай» не врятувала навіть суттєва допомога Олесі з боку Тетяни Кошелєвої. А все тому, що у «Хіміка» не на жарт розлютилася Юлія Бойко, чиї разючі «постріли» досягли мети аж 11 разів! Оскільки ж належним чином в атаках відпрацювала і Катерина Фролова, то в середині підопічні Євгена Ніколаєва забезпечили собі 5-очковий гандикап, який, зрештою, дозволив їм зрівняти рахунок на табло.

 

Але, на превеликий жаль, досягти більшого Рихлюк і компанія южненкам не дозволили. У третій партії «гармата» українки знову заголосила на повну, оформивши на користь «Галатасарая» 8 точних залпів. Ще 6 до них додала Кошелєва. І «Хіміку», попри відчайдушні зусилля Бойко та Фролової, таки довелося визнати перевагу суперниць.

 

Оскільки ця виграна партія вже гарантувала туркеням вихід до 1/8 фіналу, то в наступній наставники обох команд дали можливість добряче награтися резервісткам. При цьому Анастасія Маєвська, Євгенія Хобер та Юлія Микитюк змусили опоненток постійно відіграватися. Та коли вже здавалося, що южненській команді вдасться перевести поєдинок у тай-брейк, а там, можливо, образно кажучи, й грюкнути дверима, то вони почали грішити помилками. І «Галатасарай» скористався цим максимально продуктивно.

 

Отже, «Хімік», як і днем раніше СК «Прометей», свої виступи на єврокубковій арені у поточному сезоні завершив. Натомість, тепер обидві команди отримали можливість зосередитися виключно на змаганнях внутрішніх…

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник