Кубок ЄКВ (жінки). 1/16 фіналу. Гідно билися, але поступилися

00:05 | 26 ноября 2020
Кубок ЄКВ (жінки). Кубок ЄКВ (жінки). 1/16 фіналу.  Гідно билися, але поступилися

СК «Прометей» не зумів узяти реванш за домашню поразку проти румунського «Тирговіште» 

 

Хоч як прикро, але кам’янська команда завершує свій виступ на євроарені на мінорній ноті. Справді прикро, оскільки, судячи з усього, СК «Прометей» цілком міг здолати свого непростого, але й аж ніяк не непереможного суперника. Для успіху не вистачило буквально усього нічого. Але у волейболі без цього самого «нічого» ухопити примхливу Фортуну за хвіст, зазвичай, не вдається. Не вийшло й у підопічних Івана Пєткова…

 

 

Другий матч

 

«ТИРГОВІШТЕ» (Румунія) - СК «ПРОМЕТЕЙ» – 3:0
(25:23, 25:23, 25:20)



«Тирговіште»: Бутерез (14), Трушкіна (9), Калота, Дімітрова (6), Собольська, Касанова (20); Пушич (л), ван де Вівер, Тріса. Тренер - Драган НЕШИЧ.

 

СК «Прометей»: Дудник (9), Мазенко (6), Крайдуба (16), Сільченкова (9), Мелюшкіна (10), Кітіпова (2); Венегас (л), Політанська, Франкевич. Тренер – Іван ПЄТКОВ.


Судді: Таран (Румунія), Аврамідіс (Греція).
Тривалість матчу: 73 хв. (25+25+23).
Кращі гравці (за версією ФВУ): Касанова/Трушкіна – Крайдуба/Мелюшкіна.


25 листопада. Тирговіште. Sports Hall TARGOVISTE. Без глядачів.

 

Перший матч – 1:3.

 

Перед поїздкою до Румунії президент СК «Прометей» Володимир Дубинський звернувся до волейболісток із дуже зворушливою промовою, де підкреслив, що вірить в їхні сили, навіть попри домашнє фіаско - 1:3. За його переконанням, дівчата таки спроможні грати у волейбол значно якіснішого рівня, і що у цій грі насправді нема нічого неможливого…

 

З усього видно, підопічні Івана Пєткова прониклися його щирими словами, оскільки на майданчику з’явилися у доброму бойовому настрої. При цьому капітана команди Дар’ю Дрозд, якої не було навіть у заявці, гідно замінила Марина Мазенко. І в стартовому сеті, завдяки хорошим старанням у захисті та бомбардирському натхненню Анастасії Крайдуба і Катерини Сільченкової, майже постійно вели перед. Навіть було – 11:7, і господарки майданчику, попри снайперські старання Хейді Касанова, ще тривалий час не могли бодай раз повести в рахунку. Але далі раптом усе «посипалося» буквально в одну мить. Румунки видали ривок – 4:0, після якого забезпечили собі маленький гандикап і втримали його.

 

Наступний сет – аналогічна картина. Крайдуба вдало пробивала чужі блоки (набрала за сет одразу 9 очок), і цього разу СК «Прометей» відірвався в рахунку ще потужніше – 9:5. Далі було – 14:10, і здавалося, що ще одного ігрового проколу підопічні Івана Пєткова собі не дозволять. Та ба! Варто було українській легіонерці румунського клубу Ірині Трушкіній видати три блоки, як «прокинулася» Касанова, і кінцівку партії підопічні Драгана Нешича знову «витягнули» буквально з нічого.

 

Отже, повівши – 2:0, «Тирговіште» достроково вирішив завдання виходу до 1/8 фіналу турніру. Натомість, кам’янчанки продовжили шукати свої шанси хоча б «грюкнути дверима», відчайдушно борючись за кожен м’яч, кожне очко. Проте тепер уже до Касанови в атаках приєдналася Родіца Бутерез – кращий снайпер першого матчу в Запоріжжі. І вдало ж приєдналася, заробивши для своєї команди, можна сказати, вирішальні очки в усьому поєдинку. Підопічним Івана Пєткова у кульмінаційний момент вкотре не вистачило холоднокровності та розважливості.

 

На цьому єврокубкова осінь для СК «Прометей» завершилася…

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник